24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

07-28-2009 akis tatsis

PIERIA NEWS



31.637 τετραγωνικά μέτρα. 225 κλίνες. Δύο χειρουργικές κλινικές στον τρίτο όροφο, δύο παθολογικές κλινικές στον δέυτερο όροφο, μαιευτική και γυναικολογική μονάδα, μαιευτήριο, σηπτικό γυναικολογικό χειρουργείο, μονάδα βρεφών και πρόωρων, παιδιατρική μονάδα, μονάδα εντατικής θεραπείας και χειρουργία στον 1ο όροφο. Σηπτικό χειρουργείο, αποστείρωση, εξωτερικά ιατρεία, επείγοντα περιστατικά, μονάδα βραχείας νοσηλείας, παρακολούθηση εγκύων, κοινωνική ιατρική, ενδοσκοπήσεις, εργαστήρια απεικονήσεων και διοικητικές υπηρεσίες στο ισόγειο. Αιμοδοσία, τράπεζα αίματος, μονάδα aids, μονάδα τεχνητού νεφρού, τμήμα φυσικής ιατρικής, εργαστήρια βιολογικών υλικών, φαρμακείο, εστιατόριο προσωπικού, νεκροτομείο, μαγειρεία, πλυντήριο και ραφείο στο υπόγειο.

Αυτό είναι το πολύπαθο νέο νοσοκομείο της Κατερίνης. Αυτό που πέρασε από σαράντα κύματα μπήκε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στην εντατική, αλλά χάρη στις προσπάθειες των θεραπόντων του, κατάφερε όχι μόνο να επιζήσει αλλά και να αναπτυχθεί.

Εκατοντάδες άνθρωποι εργάστηκαν και εξακολουθούν να εργάζονται στο νέο νοσοκομείο, τώρα που φτάνει στο τέλος του.

Με την κάμερα της ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, αποφασίσαμε να κάνουμε αυτοψία και οι άνθρωποι υπό την ευθύνη των οποίων γίνονται οι εργασίες φρόντισαν να μας εξυπηρετήσουν και να μας ξεναγήσουν.

Η ξενάγησή μας θα αρχίσει από τον τρίτο όροφο. Εκεί όπου βρίσκονται οι δύο χειρουργικές κλινικές. Περιμένοντας το ασανσέρα βλέπουμε τους εργάτες να συνεχίζουν πυρετωδώς τη δουλειά τους. Ακόμη και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται πλήρως τι ακριβώς ετοιμάζεται. Φροντίζουν και την παραμικρή λεπτομέρεια. Ανεβαίνουμε στον τρίτο. Βγαίνοντας από το ασανσέρ βλέπουμε τις κούτες με τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό. Προχωρούμε στους θαλάμους. Σύγχρονα δωμάτια των δύο και των τεσσάρων κρεββατιών, με μπάνιο, για τους ασθενείς. Χώρους για τα γραφεία των γιατρών και τους νοσηλευτές. Στους συγκεκριμένους χώρους έχει αποθηκευτεί ένα σημαντικό μέρος του εξοπλισμού του νοσοκομείου.

Τα κρεβάτια που θα χρησιμοποιηθούν για το νέο νοσοκομείο της Κατερίνης θεωρούνται η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο συγκεκριμένο είδος.

Το νέο νοσοκομείο σε επίπεδο χώρων μοιάζει χαοτικό. Ωστόσο παντού υπάρχουν ενδείξεις με ευανάγνωστες πινακίδες που θα καθοδηγούν τους πολίτες και τους εργαζομένους.

Τα συστήματα θέρμανσης και ψύξης των χώρων θεωρούνται από τα πιο σύγχρονα στην Ελλάδα.

Ζητούμε να ανέβουμε στην ταράτσα για να έχουμε και πανοραμική άποψη των πραγμάτων. Οι άνθρωποι της κατασκευάστριας εταιρείας δεν μας το αρνούνται.

Η θέα του Ολύμπου ξεπροβάλει μπροστά μας. Από ψηλά κατανοεί ο επισκέπτης το μέγεθος του έργου. Σε όποια γωνία του κτιρίου κι αν κοιτάξεις βλέπει ανθρώπους να εργάζονται.

Και από την άλλη πλευρά του κτιρίου βλέπουμε τον εγκαταλελειμένο από την ΕΡΓΑΣ εξοπλισμό, που με δικαστική απόφαση πρέπει να απομακρυνθεί. Ο χώρος αυτός θα αξιοποιηθεί για ένα επιπλέον πάρκινγκ που είναι απολύτως απαραίτητο για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων αλλά και των πολιτών.

Στον τέταρτο όροφο του νοσοκομείου βρίσκονται τα συστήματα θέρμανσης και ψύξης. Εδώ τα πάντα θα ελέγχονται ηλεκτρονικά.

Επόμενη στάση μας η παθολογική κλινική στο δεύτερο όροφο. Μπαίνουμε σε ένα τετράκλινο δωμάτιο

Κατασκευαστική λεπτομέρεια, όχι όμως ασήμαντη. Τα παράθυρα στα δωμάτια των ασθενών είναι έτσι φτιαγμένα ώστε να φωτίζονται όσο το δυνατόν περισσότερο. Τούτο εκτός από τους ψυχολογικούς λόγους, έχει την οικολογική του εξήγηση, καθώς διασφαλίζεται εξοικονόμηση ενέργειας.

Κάθε δωμάτιο έχει ξεχωριστό μπάνιο. Δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στις ανάγκες των ασθενών και τα πάντα έχουν φτιαχτεί προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι βρεθούν στο νοσοκομείο.

Επόμενη στάση στον 1ο όροφο, στην παιδιατρική μονάδα. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της... αλλάζει ο χρωματισμός στα δωμάτια, ενώ έχει δημιουργηθεί ακόμη και αίθουσα παιχνιδιού για τα παιδιά.

Κατεβαίνουμε στο ισόγειο και βρισκόμαστε σε έναν χώρο που κάθε νοσοκομείο πρέπει να διαθέτει.

Στο δρόμο προς το τμήμα των επειγόντων περιστατικών σταματάμε και στις τουαλέτες για το κοινό, έξω από τους θαλάμους. Διαπιστώνουμε ότι υπάρχει πρόβλεψη ακόμη και για τουαλέτες για άτομα με αναπηρία.

Πίσω από τα επείγοντα περιστατικά βρίσκονται ορισμένα από τα 14 συνολικά χειρουργεία του νοσοκομείου.

Προχωρούμε. Ακτινολογικό Τμήμα. Πρώτο μέλημά μας να δούμε τον αξονικό τομογράφο.

Το οδοιπορικό μας ολοκληρώνεται στους χώρους στάθμευσης του νέου νοσοκομείου. Διαπιστώνουμε ότι έχουν γίνει και οι δενδροφυτεύσεις. Διαπιστώνουμε ότι παντού υπάρχουν διάσπαρτοι υπάλληλοι να εργάζονται, όπως οι δύο εργαζόμενοι που κάνουν τη δουλειά τους πάνω σε ένα γερανό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου