24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

Τουλάχιστον 33 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Καράτσι, στο νότιο Πακιστάν, από τον πρώτο μουσώνα που έπληξε την περιοχή φέτος, όπως ανέφεραν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης...

Σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι Geo οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονται σε πνιγμό, ηλεκτροπληξία, πτώσεις τοίχων και σκεπών. Περισσότερα από 70 άτομα έχουν τραυματιστεί σε ατυχήματα που αποδίδονται στις κακές καιρικές συνθήκες.

Η βροχή που ξεκίνησε το Σάββατο στη μεγαλούπολη των 16 εκατομμυρίων κατοίκων συνεχίστηκε και σήμερα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η οδική συγκοινωνία σε πολλούς άξονες. Παρατηρήθηκαν επίσης προβλήματα στα δρομολόγια των τρένων και των αεροπλάνων. Η διακοπή της ηλεκτροδότησης, λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης και των ανέμων, προκάλεσε χάος στην πόλη.

Η υπερθέρμανση επηρεάζει τους μουσώνες



Η έναρξη των καλοκαιρινών μουσώνων μπορεί να καθυστερεί από 5 έως και 15 ημέρες τον επόμενο αιώνα και ενδέχεται να παρατηρηθεί σημαντική μείωση των βροχοπτώσεων στο μεγαλύτερο μέρος της νότιας Ασίας, λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, υποστηρίζει μια πρόσφατη αμερικανική μελέτη.
Η άνοδος της θερμοκρασίας θα μετακινήσει τους μουσώνες προς τα ανατολικά, γεγονός που μεταφράζεται σε εντονότερες βροχές στον Ινδικό Ωκεανό, τη Μιανμάρ και το Μπανγκλαντές και σε λιγότερες στο Πακιστάν, την Ινδία και το Νεπάλ, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Geophysical Research Letters.
Οι αλλαγές αυτές μπορεί να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη γεωργία, την υγεία και την οικονομία ολόκληρης της περιοχής, προειδοποιεί ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, ο Νόα Ντίφενμπο, του κέντρου κλιματολογικών ερευνών του πανεπιστημίου Παρντιού.
«Σχεδόν ο μισός πληθυσμός του πλανήτη ζει σε περιοχές που πλήττονται από αυτούς τους μουσώνες και ακόμη και η μικρότερη αλλαγή της συνήθους πορείας του μπορεί να έχει τεράστιες συνέπειες», τόνισε.


Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η βροχή θα συνεχιστεί και αύριο Δευτέρα.

Η εποχή των μουσώνων συνήθως ξεκινά στα μέσα Ιουνίου όμως φέτος άργησε, εν μέρει λόγω του φαινομένου Ελ Νίνιο που επηρεάζει τις καιρικές συνθήκες σε όλο τον κόσμο. Μολονότι η εποχή των μουσώνων ξεκίνησε, σε πολλές πόλεις, στο ανατολικό και το νότιο Πακιστάν, η θερμοκρασία παραμένει υψηλή, γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου.


Γ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου