24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Διέγραψαν τον Όλυμπο από την ψηφοφορία για τα νέα επτά θαύματα της φύσης.

http://image53.webshots.com/53/2/7/8/393420708Hrhhdq_fs.jpg

Ήταν δεύτερος σε ψήφους σε όλο τον κόσμο. Έχασε μόνο από το βουνό της Κίνας.

Δεν έγιναν γνωστοί οι λόγοι- κατάπιαν τη γλώσσα της οι διάφοροι ανευθυνοϋπεύθυνοι που πήγαν να καπελώσουν την ψηφοφορία.Όσοι ασχολήθηκαν με την προβολή και ήταν υπεύθυνοι για την ψηφοφορία του πρέπει να αιφνιδιάστηκαν από την απόφαση των Ελβετών και μολονότι έχουν περάσει δυο μέρες από την είδηση κανείς δεν βγήκε να ενημερώσει τον κόσμο και τους ψηφοφόρους τι ακριβώς έγινε.

Στην προσπάθεια μας να αναζητήσουμε πληροφορίες απευθυνθήκαμε στο δικηγορικό γραφείο του Νίκου Παπανικολάου το οποίο ασχολήθηκε για λογαριασμό των κτηνοτρόφων στην πρόσφατη δίκη που διεξήχθη μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ιεράς Μονής του Αγίου Διονυσίου σχετικά με την απαλλοτρίωση στο νέο πεδίο βολής που βρίσκεται στο οροπέδιο του Ολύμπου στη θέση Πέλλα Λιτοχώρου. Ο κ. Παπανικολάου μας είπε τηλεφωνικά ότι μπορεί να μην είναι γνωστά τα ακριβή αίτια της διαγραφής όμως κάποια πραγματικά και νομικά περιστατικά που συμβαίνουν στον Όλυμπο ήρθε η ώρα να συζητηθούν από την τοπική κοινωνία και να παρθούν αποφάσεις από τα αρμόδια όργανα. Πρέπει να απαντηθεί αν δικαιολογείται η επέκταση του πεδίου βολής μέσα στην καρδιά του Ολύμπου. Πρέπει να απαντηθεί για το πότε θα υπογραφούν τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα που αφορούν την οριοθέτηση του εθνικού δρυμού. Για το αν πρέπει να γκρεμιστούν ή όχι τα πανύψηλα σιλό της ΕΑΣ στο Ξηροκάμπι και το πώς θα αποφευχθεί και θα ανατραπεί η υπερβολική ασχήμια με τη ΔΕΑΛ και τη βιοτεχνική ζώνη. Πρέπει ακόμη μας είπε να απαντηθεί το ερώτημα γιατί εγκαταλείφθηκαν οι αρχαιολογικοί χώροι Λείβυθρα, Άγιος Αντώνιος κλπ. Πρέπει να απαντηθεί επίσης το γεγονός γιατί δεν βρέθηκε λύση με το ιδιοκτησιακό και οδηγήθηκαν οι υποθέσεις στον Άρειο Πάγο. Για ποιο λόγο τα τοπικά δικαστήρια δεν πήραν θέση σε θέματα απαλλοτρίωσης. Γιατί το Συμβούλιο Επικρατείας απέφυγε να πάρει θέση στο ερώτημα τι είναι δάσος. Στο γιατί δεν υπάρχει δασολόγιο και κτηματολόγιο. Στο γιατί δεν ενισχύθηκε ο φορέας του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου. Στο ποιές είναι οι αρμοδιότητες της τοπικής αρχαιολογικής υπηρεσίας και το τι θα γίνει με το θέμα της αστικής ή μη ανάπτυξης της παρολύμπιας περιοχής. Το γιατί υπάρχουν τρεις δήμοι με το όνομα Όλυμπος, το γιατί υπάρχει αντιδικία για τον αν είναι Όλυμπος Θεσσαλικός ή Πιερικός. Το γιατί δεν ενισχύεται το δασονομείο Λιτοχώρου, γιατί δεν υπάρχουν αντιπυρηνικές ζώνες, το γιατί έκλεισαν όλα τα δασικά μονοπάτια. Το γιατί δεν ενισχύονται οι ορειβατικοί σύλλογοι. Ο κ.Παπανικολάου επίσης μας είπε ότι ανεξάρτητα για την ψηφοφορία και τους λόγους διαγραφής του Ολύμπου είναι ευκαιρία και ωρίμασε ο χρόνος όλα τα πιο πάνω να συζητηθούν , να κατατεθούν όλες οι απόψεις και να εκδοθεί ένας χάρτης-οδηγός που θα απαντά στα πιο πάνω θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου