24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

H απάντηση Καραμανλή για τη νέα γρίπη... ...στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου .



.
«Κύριε Πρόεδρε,
Λυπούμαι διότι, με την επιστολή σας, αποδεικνύετε είτε άγνοια είτε πρόθεση κομματικής προσέγγισης σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.
Η Κυβέρνηση, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πήρε όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα κατά τρόπο, μάλιστα, που η χώρα μας έλαβε εύσημα από τον Π.Ο.Υ. Είναι η πρώτη στην Ευρώπη που χρησιμοποίησε προληπτικό έλεγχο στα αεροδρόμια και τις εισόδους της, ενημερώνοντας συγχρόνως τους επισκέπτες αλλά και τους πολίτες της με ειδικά έντυπα. Επιπλέον, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης, έχει καταρτιστεί συγκεκριμένο σχέδιο δράσεων για την ενημέρωση τόσο των ευπαθών ομάδων όσο και του συνόλου του πληθυσμού.
Σε ό,τι αφορά τις βασικές εισηγήσεις σας θα έπρεπε να γνωρίζετε ότ
ι...

αποτελούν, ήδη, πραγματικότητα. Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση πανδημίας έχει αναπτύξει η Κυβέρνηση, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε με το παρελθόν, από το 2005. Το Σχέδιο αυτό έχει, ήδη, επικαιροποιηθεί για την αντιμετώπιση της Νέας Γρίπης από τον Μάιο του 2009 και έχει τεθεί σε τελική διαβούλευση από το αρμόδιο Εθνικό Συμβούλιο, αλλά και σε όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Το Σχέδιο, το οποίο, βεβαίως, θα προσαρμόζεται και θα εμπλουτίζεται ανάλογα με τις εξελίξεις, πρόκειται να επικυρωθεί από τη Διυπουργική Επιτροπή, που συνεδριάζει για δεύτερη φορά την ερχόμενη εβδομάδα, και θα σας δοθεί αμέσως.

Δεν κατανοώ γιατί αγνοείτε ακόμη και τη λειτουργία Διυπουργικής Επιτροπής, την οποία συγκάλεσα για πρώτη φορά στις 2 Μαΐου 2009, και εισηγείστε τώρα τη συγκρότησή της, δηλαδή τρεις μήνες περίπου μετά. Θα έπρεπε επίσης να μη λησμονείτε ότι, για όλα αυτά τα θέματα, ο Υπουργός Υγείας έχει ήδη ενημερώσει την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή. Σας πληροφορώ ότι θα επανέλθει, την ερχόμενη εβδομάδα και, φυσικά, όποτε χρειαστεί στο μέλλον.

Είναι αυτονόητο ότι ο ισχυρισμός σας για υποτιθέμενη «έλλειψη σχεδίου», καθώς και ο ισχυρισμός σας ότι η Χώρα μας είναι, δήθεν, «περισσότερο ευάλωτη» βρίσκονται εκτός πραγματικότητας. Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι όχι μόνον αβάσιμοι, αλλά και κινδυνολογικοί. Θεωρώ, επίσης, ατυχή και προϊόν κομματικής σκοπιμότητας την αναφορά σας ότι «μια πανδημία με συμπτώματα ήπιας μορφής, θα εξελιχθεί με απρόβλεπτες συνέπειες... για την υγεία των πολιτών και τη λειτουργία της χώρας».

Είναι ανεπίτρεπτο να γίνεται αβασάνιστα υιοθέτηση ακραίων σεναρίων. Αυτή η στάση σας σήμερα αδικεί και την ωριμότητα της Κοινωνίας, το κύρος των επιστημόνων μας και την ικανότητα των αρμόδιων υπηρεσιών αλλά και τις εκτιμήσεις διεθνών οργανισμών.
Καταλήγοντας θα ήθελα να σας βεβαιώσω ότι δεν αρνούμαστε - αντιθέτως μάλιστα - ούτε τη συμβολή, ούτε τις ιδέες κανενός. Είναι, όμως, θλιβερό να επιχειρείται τη στιγμή αυτή η εκμετάλλευση ενός τέτοιου ζητήματος για κομματικές σκοπιμότητες
».

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου