24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

NEA ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΟΤΕ

Της Μαρία Μόσχουhttp://www.enet.gr/resources/2009-06/ote_ktirio-2-thumb-large.jpg
από το : www.imerissia.gr

Ενα νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, με πολύ χαμηλότερα κίνητρα από αυτά του 2004, σχεδιάζει πλέον η διοίκηση του ΟΤΕ εγκαταλείποντας ουσιαστικά το αρχικό πλάνο για μείωση του προσωπικού μέσα από αλλαγή της νομοθεσίας για την άρση της μονιμότητας και τη σύνταξη νέου Γενικού Κανονισμού Προσωπικού. Η διοίκηση του Οργανισμού, αν και δεν έχει ανακοινώσει το... ακριβές νούμερο των εργαζομένων που θα μπορούν να συμμετάσχουν στο νέο σχέδιο εθελουσίας εξόδους, συμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση της Deutsche Telekom προβλέπει σταδιακή αποχώρηση 2.000 - 2.500 ατόμων.
Ηδη ο ΟΤΕ έχει υιοθετήσει ένα σύστημα αξιολόγησης ? διαχείρισης προσωπικού στον Οργανισμό το οποίο, όπως αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος, έχει γίνει αποδεκτό από το σύνολο των εργαζομένων. Το σύστημα αυτό αλλά και το κατά πόσο οι εργαζόμενοι γνωρίζουν τις νέες τεχνολογίες θα αποτελέσουν δύο βασικά κριτήρια για να γίνει η
αποχώρηση προσωπικού.
Αξιολόγηση Στο πλαίσιο αυτό κάθε εργαζόμενος αξιολογείται από τη διεύθυνση της υπηρεσίας την οποία απασχολείται και ο βαθμός αυτός καταγράφεται. «Το μεγαλύτερο τμήμα των εργαζομένων έχει ικανοποιητικό βαθμό, υπάρχουν όμως και ορισμένοι ''κακοί'' και ανάλογα συνεχίζουν ή όχι την καριέρα τους μέσα στον ΟΤΕ» είπε το ίδιο στέλεχος.
Ουσιαστικά οι «αποδοτικοί» υπάλληλοι προάγονται αυξάνοντας ταυτόχρονα τον μισθό τους, ενώ η μη αποδοτικοί παραμένουν στα χαμηλόβαθμα κλιμάκια και θα μπορούν να συμμετέχουν στην εθελουσία έξοδο.
«Η μείωση του προσωπικού χρειάζεται όπως και μία αλλαγή της σύνθεσης για να γνωρίζουν τις νέες τεχνολογίες. Προσπαθούμε να βρούμε θύλακες προσωπικού που θα θέλουν να αποχωρήσουν με ορισμένα κίνητρα. Μιλάμε για μια άτυπη εθελουσία με σαφώς λιγότερα κίνητρα από την προηγούμενη» είχε πει χαρακτηριστικά σε πρόσφατη ενημέρωση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Π. Βουρλούμης.
Οι αποχωρήσεις Όπως αναφέρουν στελέχη του Οργανισμού ο τελικός αριθμός των εργαζομένων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αναμένεται να υποδειχθεί:
Aπό τους επικεφαλής των διευθύνσεων, οι οποίοι έχουν κληθεί να συντάξουν μελέτες με τις προτάσεις τους για το πόσοι και ποιοι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να αποχωρήσουν από τον Οργανισμό χωρίς να πληγεί η αποδοτικότητά του. Παράλληλα, η διοίκηση θα προχωρήσει στην πρόσληψη νέων υπαλλήλων με γνώσεις πάνω στις νέες τεχνολογίες.
Από το τελικό κόστος που θα έχει η όλη προσπάθεια. Πάντως ξεκαθαρίζεται ότι το τελικό κόστος θα είναι κατά πολύ μικρότερο από αυτό του 1,2 δισ. ευρώ της προηγούμενης προσπάθειας καθώς τόσο ο αριθμός των αποχωρούντων όσο και τα κίνητρα θα είναι σαφώς χαμηλότερα.
Μείωση εξόδων Παράλληλα και η διοίκηση της D.T. διαπιστώνοντας ότι τα κόστη μισθοδοσίας του ΟΤΕ προσεγγίζουν και πάλι τα επίπεδα προ της μεγάλης εθελουσίας εξόδου στον ΟΤΕ, έχουν ζητήσει μείωση λειτουργικών εξόδων με περικοπές προσωπικού. Πριν από μερικά χρόνια, η έξοδος των εργαζομένων είχε «προσγειώσει» τα έξοδα μισθοδοσίας, από το 33%-34% των συνολικών εσόδων, στα επίπεδα του 24%.
Πέρυσι όμως, η οικονομική χρήση έκλεισε με τα έξοδα μισθοδοσίας να έχουν «σκαρφαλώσει» και πάλι στα επίπεδα του 30%-32% (700 εκατ. ευρώ), ενώ σύμφωνα με υπολογισμούς στελεχών του ΟΤΕ, τα δύο επόμενα χρόνια το λειτουργικό κόστος προσωπικού θα αγγίζει το 40% των δαπανών.
Αναλυτικά ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου