24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

«Άστραψε» και «βρόντηξε» ο Μεϊμαράκης

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009, 15:21

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, με αιχμές προς τους υποψηφίους για την προεδρία στη Νέα Δημοκρατία, κινήθηκε η ομιλία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στην κεντρική επιτροπή του κόμματος.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας ξεκαθάρισε ότι ο πρόεδρος έπρεπε να εκλεγεί από το Συνέδριο βάσει καταστατικού και απάντησε στα περί μηχανισμών λέγοντας: «Είναι το συνέδριο μηχανισμός; Είναι η ΚΕ μηχανισμός; Μηχανισμοί υπάρχουν στα κόμματα που δεν έχουν δημοκρατική διαδικασία. Εμείς δεν είμαστε διορισμένοι. Είμαστε εκλεγμένοι. Να πάμε στη βάση. Είναι μηχανισμοί όλοι εμείς; Ποιος είναι μηχανισμός; Αν με θεωρείτε μηχανισμό σας λέω, ναι είμαι κομμάτι του μηχανισμού της ΝΔ που υπηρέτησα τους προέδρους και τις αρχές και τις αξίες της ΝΔ. Δεν δίνουμε όλοι τη μάχη για τις αρχές της ΝΔ;».

Εξαπέλυσε μάλιστα επίθεση στους υποψήφιους για την προεδρία, λέγοντας ότι απογοήτευσαν τη βάση και τους συνέδρους.
«Δεν καταλάβατε ότι απογοητεύσατε τη βάση και τους σύνεδρους; Τι θα τους πείτε. Είσαστε μηχανισμός; Δεν θέλουμε να κάνουμε ανταρσία. Δεν καταλαβαίνω γιατί μας απαξιώνετε. Δεν ξεκινάμε καλά. Οφείλετε να ζητήσετε συγγνώμη από τα μέλη του συνεδρίου που τους είπατε μηχανισμό. Αυτοί υπηρέτησαν το σεμνά και ταπεινά. Εμείς είμαστε περήφανοι. Όποιος κερδίσει θα τον υπηρετήσουμε. Αναλωνόμαστε ενάμιση μήνα σε διαδικασίες. Μας βαρέθηκε ο κόσμος», δήλωσε.

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως δεν έχει καμία διάθεση να θέσει την άποψή του σε ψηφοφορία, ενώ ζήτησε τριήμερο συνέδριο για να τεθούν όλες οι απόψεις.

Ξεκαθάρισε ότι θα υπηρετήσει όποιον εκλεγεί, χωρίς να διεκδικεί καμία θέση ευθύνης.

Τέλος, άφησε σαφέστατες αιχμές για όσους μιλούν με το συναίσθημα, ανατρέχοντας διαρκώς στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, "δείχνοντας" ουσιαστικά τον Αντώνη Σαμαρά: «Μην μας το παίζετε συναισθηματικά. Μιλήστε πολιτικά. Μην μας λέτε ότι 'δεν πρόδωσα το δάκρυ του Εθνάρχη', γιατί εντολή του Εθνάρχη δεν ήταν 'διασπάστε την παράταξη και ρίξτε την κυβέρνηση'. Η Ιστορία δεν ξαναγράφεται» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου