ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ...dunamitis @gmail.com...24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009

Στήριξη της Μπακογιάννη από τον Πρόεδρο της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος

Γιατί στηρίζω τη Ντόρα Μπακογιάννη

Ιδεολογικοπολιτικά ανήκω στη Νέα Δημοκρατία. Πιστεύω στον πολιτικό φιλελευθερισμό και στο κοινωνικό κράτος.

Η απόφασή μου να στηρίξω για τη θέση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας την Ντόρα Μπακογιάννη, έχει άμεση σχέση με τη διπλή μου ιδιότητα, του Κύπριου πολίτη και του ανθρώπου που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.

Για την Κύπρο

1. Η Ντόρα Μπακογιάννη ακολουθεί μια σώφρονα πολιτική στο Κυπριακό που δίνει άμεση προτεραιότητα στη δίκαιη λύση του σε σύντομο χρόνο. Συνεργάστηκε άριστα και παραγωγικά ως υπουργός Εξωτερικών με τον αείμνηστο Τάσο Παπαδόπουλο και με το Δημήτρη Χριστόφια.
2. Έχω την άποψη ότι πρέπει τα δυο μεγάλα κόμματα της Ελλάδας , Νέα Δημοκρατία και ΠΑ.ΣΟ.Κ να συνεργαστούν για την προάσπιση των δικαιωμάτων του Ελληνισμού και την επίλυση των προβλημάτων με τους γείτονες. Η Ντόρα Μπακογιάννη μπορεί να συνεργαστεί άριστα με τον Γιώργο Παπανδρέου γιατί ακολουθούν και οι δυο παράλληλους δρόμους.
3. Έχει καλύτερη εικόνα και μεγαλύτερη αξιοπιστία στο εξωτερικό , πράγμα που θα βοηθήσει την Ελλάδα στο διεθνή στίβο και την Κύπρο στον αγώνα της για δικαίωση.

Για την Ελλάδα

1. Η Ντόρα Μπακογιάννη μπορεί να εκφράσει μεγάλα λαϊκά στρώματα, να διευρύνει αμφίπλευρα τη Νέα Δημοκρατία και να της δώσει προοπτική εξουσίας, που είναι και το ζητούμενο για να υλοποιήσει το πρόγραμμά της .
2. Μπορεί να σπάσει αγκυλώσεις του παρελθόντος, να εμπνεύσει τη νέα γενιά, να ενθαρρύνει τη γυναίκα να ασχοληθεί περισσότερο με την πολιτική. Να δώσει σύγχρονη μορφή στο κόμμα , να το ανανεώσει αξιοκρατικά .
3. Μπορεί να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν σήμερα τους Έλληνες , είτε ως Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης,

είτε αύριο ως Πρωθυπουργός . Τα προβλήματα αυτά αφορούν εθνικά θέματα ,

Κυπριακό, Ελλαδοτουρκικά, Μακεδονικό, καθώς και τα εσωτερικά θέματα,

οικονομία, ασφαλιστικό, παιδεία, ανεργία.

Συμπερασματικά

Μπορούμε να πούμε ότι η εκλογή της Ντόρας Μπακογιάννη στη θέση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ενισχύει την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού και την πρόοδο και την ευημερία των Ελλήνων.


ΛΟΪΖΟΣ ΛΟΙΖΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ