24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Πρωτοβουλία του πρωθυπουργού επιβεβαιώνει την ιδιαίτερα μεγάλη σημασία την οποία αποδίδει η Ελληνική Κυβέρνηση στα θέματα Περιβαλλοντος

Σήμερα η Τριμερής στις Πρέσπες

|
Άτυπη τριμερής συνάντηση των πρωθυπουργών Ελλάδας, Αλβανίας και ΠΓΔΜ πραγματοποιείται σήμερα στις Πρέσπες, με πρωτοβουλία του κ. Γ. Παπανδρέου. Στη συνάντηση θα συζητηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας για την προστασία και την βιώσιμη ανάπτυξη της Περιοχής του Πάρκου Πρεσπών (Κέντρο Πληροφόρησης Πύλης). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού επιβεβαιώνει την ιδιαίτερα μεγάλη σημασία την οποία αποδίδει η Ελληνική Κυβέρνηση στα θέματα του περιβάλλοντος και έρχεται μόλις λίγες ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης για την Κλιματική Αλλαγή και δύο μήνες πριν τη συμπλήρωση δέκα ετών από την έκδοση Κοινού Ανακοινωθέντος των τότε Πρωθυπουργών των τριών χωρών (2 Φεβρουαρίου 2000, Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων), με το οποίο διακήρυξαν τη δέσμευσή τους να συνεργασθούν για την προστασία του οικοσυστήματος των Πρεσπών.


Η Αθήνα επιδιώκει τη δημιουργία ενός πλαισίου με την εμπλοκή κοινοτικών προγραμμάτων και τεχνογνωσίας, ώστε η Ελλάδα, η ΠΓΔΜ και η Αλβανία να μπορούν να συνεργάζονται για να αντιμετωπίζουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου των Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να υπάρξουν κατά τη συνάντηση συνομιλίες για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ο κ. Δελαβέκουρας δήλωσε οτι είναι εύλογο να συζητηθεί όλο το εύρος των θεμάτων που απασχολούν τις συμμετέχουσες χώρες, οπότε λογικό είναι στη συνάντηση με τον κ. Γκρούεφσκι να συζητηθεί το θέμα της ονομασίας.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου