24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

http://www.theacademy.ie/img/costume-dancewear-shop/nun_large.jpgΗ ιρλανδική Καθολική Εκκλησία συγκάλυψε κακοποιήσεις παιδιών από ιερείς

«Το συμφέρον πάνω από τα θύματα»
Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία του Δουβλίνου αποφάσισε την απόκρυψη στοιχείων για την επι δεκαετίες κακοποίηση παιδιών από καθολικούς ιερείς, επειδή οι επίσκοποι ήθελαν να «προστατεύσουν» τη φήμη της Καθολικής Εκκλησίας, σε βάρος των θυμάτων, ανέφερε νέα έκθεση ειδικής επιτροπής.

Ο αρχιεπίσκοπος του Δουβλίνου Μάρτιν Ντιαρμουίντ εξέφρασε σήμερα τη «συγγνώμη, τη θλίψη και τη ντροπή του» μετά τη δημοσίευση της έκθεσης.

Τη συγγνώμη της εξέφρασε και η κυβέρνηση της Ιρλανδίας για την αδυναμία του κράτους να αντιμετωπίσει την σεξουαλική κακοποίηση που αναγκάζονταν να υποστούν επί δεκαετίες παιδιά από καθολικούς ιερείς.

«Όποιοι κι αν είναι οι ιστορικοί ή κοινωνικοί λόγοι η κυβέρνηση, στο όνομα του κράτους, εκφράζει την συγγνώμη της, χωρίς επιφύλαξη και αμφιβολία, για την αδυναμία των υπηρεσιών του κράτους να αντιμετωπίσουν αυτό το θέμα» τονίζει.

Η έκθεση είναι αποτέλεσμα έρευνας που διήρκεσε τρία χρόνια και εξετάζει το πως οι Αρχές και η Εκκλησία μεταχειρίστηκαν τις καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών κατά 46 ιερέων, ανάμεσα στα έτη 1975 και 2004.

Το συμπέρασμα ήταν πως η Καθολική Εκκλησία της Ιρλανδίας έθεσε την φήμη της πάνω από το συμφέρον των θυμάτων.

Παράλληλα, ανέφερε ότι και οι κρατικοί λειτουργοί βοήθησαν στη συγκάλυψη των υποθέσεων, επιτρέποντας στην Εκκλησία να λειτουργεί έξω από το πλαίσιο του νόμου.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι αντί να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, οι ιερείς που αντιμετώπιζαν τις καταγγελίες των θυμάτων, μεταφέρονταν από την Εκκλησία από ενορία σε ενορία, όπου υπήρχε ο κίνδυνος να επαναλάβουν τα εγκλήματά τους.

Μάλιστα, η έκθεση αναφέρει ότι τέσσερις αρχιεπίσκοποι (ο Τζον Τσαρλς ΜακΚουέιντ, ο Ντέρμοτ Ράιαν, ο Κέβιν ΜακΝαμάρα και ο Ντέσμοντ Κόνελ) δεν παρέδωσαν στις Αρχές πληροφορίες σχετικά με τους ιερείς που κατηγορούνταν.

Σύμφωνα με την ιρλανδική κυβέρνηση, η έρευνα «δείχνει ξεκάθαρα ότι (υπήρξε) μία συστημική, υπολογισμένη διαστρέβλωση της εξουσίας και της εμπιστοσύνης αβοήθητων και αθώων παιδιών από την αρχιεπισκοπή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου