24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Η ίδρυση και λειτουργία παραρτήματος της UNESCO στην Ημαθία

http://stegi.wdfiles.com/local--files/imathia/Dsc00463.jpgΗ ίδρυση και λειτουργία παραρτήματος της UNESCO στην Ημαθία βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του νομάρχη Ημαθίας, Κώστα Καραπαναγιωτίδη, με τον επικεφαλής του τμήματος ICOMOS (Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων - Τοποθεσιών) της UNESCΟ, Ιγκόρ Μακοβέτσκι.

Η συνάντηση έγινε πριν τα Χριστούγεννα στη Νομαρχία Ημαθίας, παρουσία του προέδρου της ΤΕΔΚ Κώστα Καρέλη, της αντινομάρχη Ολυμπίας Ιακωβίδου και του γενικού γραμματέα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας, Σταύρου Γιανναβαρτζή.

Η πρόταση που κατέθεσε ο κ. Μακοβέτσκι αφορά στη δημιουργία Μουσείου ρωσικής παράδοσης και παραδοσιακών σπιτιών ρωσικής αρχιτεκτονικής στο νομό Ημαθίας, όπου θα στεγαστεί η Παγκόσμια Σχολή Εκπαίδευσης στο αντικείμενο των αναστυλώσεων Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών μνημείων.

Ο κ. Μακοβέτσκι, συνοδευόμενος από το νομάρχη Ημαθίας, συναντήθηκε -για το ίδιο θέμα- και με το μητροπολίτη Βέροιας και Νάουσας κ. Παντελεήμονα, ο οποίος είδε το ζήτημα πολύ θετικά.

«Η πρόταση του κ. Μακοβέτσκι, ο οποίος συνδέεται με μακρόχρονη φιλία με τον νομάρχη Ημαθίας, θα λάβει ‘σάρκα και οστά’ πολύ σύντομα» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας, Σταύρος Γιανναβαρτζής.

Ο γ.γ. της Ν.Α. Ημαθίας πρόσθεσε ότι είχαν προηγηθεί συναντήσεις των δύο ανδρών, τόσο στη Βέροια, όσο και στη Μόσχα για θέμα αυτό, το οποίο βρίσκεται πλέον στην «τελική ευθεία» υλοποίησής του.

Τέλος, ο κ. Γιανναβαρτζής ανέφερε ότι θα ακολουθήσει νέα συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς της Ρωσίας, τον προσεχή Φεβρουάριο.

http://blog.libver.gr/blog/wp-content/uploads/2008/12/nomano-011.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου