24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

ΠΡΟΣ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΥΣ....ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

http://www.philippi.in/wp-content/uploads/2009/11/europaikosimboulio-thumb-medium.jpg
* Δεν είναι δυνατόν ο "φουκαράς" να έχει "ξεγελάσει" τον πανίσχυρο "έμπορο" και να έχει χάσει ταυτόχρονα και το "σπίτι" του.
* Δεν μπορεί ο αδύναμος να εμφανίζεται σαν "νικητής" όλων των "μαχών" και το αποτέλεσμα του πολέμου να είναι απόλυτα καταστροφικό για τον ίδιο.

Κάτι έγινε και σίγουρα δεν είναι αυτό που φαίνεται.

Γι' αυτόν τον λόγο είναι χρήσιμο το "χαρτί" και το "μολύβι".
Να δούμε ποιος τελικά πλήρωσε τα μεγάλα έργα στην Ελλάδα. Να δούμε τι πήρε η "απατεώνισσα" Ελλάδα και τι έδωσε στους "τίμιους" Ευρωπαίους.
Από εκεί και πέρα να δούμε και πόσο της "κόστισαν" όλα αυτά, τα οποία υποτίθεται ότι πήρε. Η Ελλάδα πήρε τις χρηματοδοτήσεις των μεγάλων έργων …Είδαμε σε άλλο σημείο πώς τις "πήρε" και πόσο της κόστισαν. Έστω όμως και έτσι …τις "πήρε". Δεν τις πήρε όμως "τζάμπα". Έχει δώσει τις δικές της αντιπαροχές. Η Ελλάδα, εκτός του ότι έχει δώσει ως κράτος τεράστιες εισφορές μέλους για την παραμονή της στην Ευρώπη, έχει δώσει και "αντιπαροχές" σε "είδος". Μέρος αυτών των αντιπαροχών ήταν η πρόσβαση στην ελληνική αγορά ευρωπαϊκών εμπορικών εταιρειών.

Εταιρειών των "σοβαρών" κρατών.

Εταιρείες, όπως οι γερμανικές Lidl ή Aldi ή η εβραϊκή Carrefour, πέραν του ότι υπάρχουν και δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά ως "αντιπαροχή" των ευρωπαϊκών "πακέτων", δεν δείχνουν και τόσο "σοβαρές" στην καθημερινή τους λειτουργία. Κατ’ αρχήν είναι εμπορικές εταιρείες και όχι παραγωγικές. Είναι χρηματοληπτικές εταιρείες και όχι χρηματοδοτικές. Παίρνουν χρήματα από την ελληνική κοινωνία ως πωλητές και δεν της δίνουν χρήματα ως εργοδότες. Τραβάνε από την ελληνική οικονομία χρήματα και τα βγάζουν έξω από αυτήν. Ένα απλό σούπερ μάρκετ μπορεί να τραβήξει έξω από την αγορά χρήμα ίσο με αυτό που μπορούν να τραβήξουν δέκα βιομηχανίες.
Οι βιομηχανίες όμως "επιστρέφουν" στην οικονομία το χρήμα με τα μεροκάματα των εργαζομένων τους, ενώ τα σούπερ μάρκετ τα εξάγουν όλα μέσα σε βαλίτσες. Οι βιομηχανίες απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους, ενώ ένα σούπερ μάρκετ μπορεί να λειτουργήσει με πέντε πωλήτριες. Γι' αυτό τον λόγο επί αιώνες τα κράτη δεν επέτρεπαν σε ξένες εμπορικές εταιρείες να δραστηριοποιούνται σ' αυτόν τον τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου