24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Η «χρυσή» περιφορά της Αγίας Ζώνης

http://4.bp.blogspot.com/_pigOeuaBMTo/SSw9zWfsfKI/AAAAAAAAIac/xv4j8Kxc4dI/s320/%CE%B5%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%BC+4.gifΟ ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΦΡΑΙΜ...... ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

Προτού γίνει διάσημος για τις επιδόσεις του στο real estate, ο ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου, όπως είναι ο επίσημος τίτλος της διάσημης μονής, είχε διαπρέψει με την αξιοποίηση ενός άλλου περιουσιακού στοιχείου. Πρόκειται για την Αγία (ή Τιμία) Ζώνη, ένα κειμήλιο που αποδίδεται στην Παναγία. Η ζώνη της Θεοτόκου, διαιρεμένη σήμερα σε τρία τεμάχια, είναι το μοναδικό κειμήλιο που σώζεται από την επίγεια ζωή Της. Σύμφωνα με την παράδοση, φτιάχτηκε από τρίχες καμήλας από την ίδια τη Θεοτόκο.

Το 1995, η υγεία του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου ήταν ιδιαίτερα κλονισμένη. Υστερα από παράκληση της Δήμητρας Λιάνη-Παπανδρέου ο ηγούμενος Εφραίμ έφερε την Αγία Ζώνη της Παναγίας στην Αθήνα, για να βοηθήσει τον ασθενή τότε πρόεδρο. Εκείνη ακριβώς η χειρονομία έκανε ιδιαίτερα γνωστό τον ηγούμενο στο πανελλήνιο.

Ο Εφραίμ δέχθηκε τότε τηλεφωνήματα και από άλλους πολιτικούς αρχηγούς, με αποτέλεσμα το ιερό κειμήλιο να περάσει από σχεδόν όλα τα σπίτια των πολιτικών αρχηγών και ορισμένων ισχυρών οικονομικών παραγόντων, προτού εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Αφού προσκυνούσαν, ακολουθούσε ισχυρή οικονομική ενίσχυση. Την τακτική αυτή ακολουθούσε και στην Κύπρο, όπως λένε στη γενέτειρά του.

Πολλοί θυμούνται τι συνέβη το 1993, όταν η σύζυγος του τέως βασιλιά, η Αννα Μαρία, θέλησε να προσκυνήσει την Αγία Ζώνη. Επειδή λόγω του άβατου δεν επιτρεπόταν να μεταβεί στο Αγιον Ορος, ο ηγούμενος μετέφερε το ιερό αντικείμενο στη θαλαμηγό, για να ικανοποιήσει την επιθυμία των υψηλών προσώπων.

Πρώην Κνίτης το δεξί χέρι του

Ενα άλλο πρόσωπο που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο είναι ο εκπρόσωπος της Μονής Βατοπεδίου, πατήρ Αρσένιος, το δεξί χέρι του Εφραίμ. Ο Αρσένιος, παλαιός Κνίτης, είναι ικανότατος μάνατζερ, διαθέτει ένα υπερσύγχρονο γραφείο στη μονή, γεμάτο με χάρτες για να μπορεί ανά πάσα στιγμή να προσδιορίζει το στίγμα κάθε διεκδικούμενου ή αποκτηθέντος αγροτεμαχίου. Η βαθιά πίστη του στον Θεό είναι αναμφισβήτητη και συγκλονίζει. Πριν από πολλά χρόνια πέρασε μια περιπέτεια με την υγεία του. Τότε είχε διαγνωστεί όγκος στον εγκέφαλο και οι γιατροί δεν ήταν καθόλου αισιόδοξοι για την πορεία της εγχείρησης. Ομως ο Θεός τον βοήθησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου