24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Κύριε Πρωθυπουργέ, ξεκαθαρίστε το τοπίο:


Διαβάζουμε για την, Αποκάλυψη βόμβα του Σαχινίδη στη Βουλή

"Σύμφωνα με την καταγγελία του υφυπουργού οικονομικών Φ. Σαχινίδη, το 2008, επί κυβέρνησης Ν.Δ, διαγράφτηκε πρόστιμο στην “Ακρόπολη Χρηματιστηριακή” για την υπόθεση πώλησης δομημένων ομολόγων" ύψους 5.5 δις ευρώ"

Στην συνέχεια, Δηλώσεις Σ. Πρινιωτάκη στην naftemporiki
«Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ»:
Απάντηση στα περί «διαγραφής οφειλών 5,5 δισ. €»

"Τη δική του απάντηση στο θέμα που αφορά σε «χάρισμα οφειλών 5,512 δισ. ευρώ» της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις» έδωσε πριν από λίγη ώρα στο naftemporiki.gr ο πρόεδρος της εταιρείας Σοφοκλής Πρινιωτάκης.
Σύμφωνα με τον κ. Πρινιωτάκη, η υπηρεσία ειδικών ελέγχων εφήρμοσε, το 2007, διάταξη του κώδικα βιβλίων και στοιχείων, και απεφάνθη ότι οι συναλλαγές επί ομολόγων της συγκεκριμένης χρηματιστηριακής εταιρείας ήταν εικονικές.
Ο τότε προϊστάμενος της ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών επέβαλλε πρόστιμο ύψους 5,512 δισ. ευρώ στην εν λόγω χρηματιστηριακή εταιρεία.
Η «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή» κατέθεσε στη συνέχεια προσφυγή ζητώντας ακύρωση της εν λόγω αποφάσεως, η οποία, ωστόσο, χαρακτηρίστηκε αρχικά ληξιπρόθεσμη.
Κατά συνέπεια το παραπάνω ποσό των 5,512 δισ. ευρώ περιελήφθη ως έσοδο στον προϋπολογισμό του 2007. Ακολούθως, σύμφωνα πάντοτε με τον κ. Σοφοκλή Πρινιωτάκη, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απεφάνθη ότι η προσφυγή της χρηματιστηριακής εταιρείας ήταν έγκαιρη χρονικά με αποτέλεσμα το παραπάνω ποσό να αφαιρεθεί από τον προϋπολογισμό του 2007.
Επίσης, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο naftemporiki.gr ο κ. Πρινιωτάκης, της απόφασης του Νομικού Συμβουλίου προηγήθηκε ανάλογη απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία κατηγορηματικά χαρακτήριζε ως έγκαιρη χρονικά την προσφυγή της «Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ».
Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης ενώπιον του ανακριτή.
Ας σημειωθεί τέλος ότι προ ημερών ο κ. Σοφοκλής Πρινιωτάκης κατέθεσε αγωγή ύψους 50 εκατ. ευρώ κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για υπόθεση δημόσιας πρότασης κατασκευαστικής εταιρείας στην οποία η εταιρεία του είχε το ρόλο του κύριου αναδόχου («ΤΕΧΝΕΡΓΑ ΑΕ»).
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε τότε αποφανθεί ότι μέρος της κάλυψης της δημόσιας πρότασης δεν ανταποκρίνονταν στην αλήθεια με αποτέλεσμα να ακυρώσει την εισαγωγή της εν λόγω εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών."

Εμείς ποιον και γιατί να τον πιστέψουμε;

Όταν η χώρα μας δανείζεται με υψηλά επιτόκια, αυτά και πόσα άλλα τέτοια πρόστιμα έχουν χαριστεί;

Υπάρχουν ενεργά ποινικά κολάσιμα αδικήματα ή περιμέναμε να περάσει ο χρόνος διαγραφής τους;


Τα χρήματα αυτά μπορούν να εισπραχτούν;


Υπάρχουν επίορκοι που ζημίωσαν το δημόσιο ταμείο και εάν ΝΑΙ τι θα γίνει με αυτούς;



Μετά από όλα αυτά... Τι μας συστήνεστε να πράξουμε; Ήρθε η ώρα να πάρουμε τις πέτρες;


Παρόλα αυτά... Θα περιμένουμε τις επίσημες δηλώσεις σας, αλλά η υπομονή μας εξαντλείται...



Νάσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου