24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Παρέλυσε χθες η χώρα



Έμφραγμα χθες στο κέντρο της Αθήνας από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ενώ ακινητοποιημένα παρέμειναν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Στον απεργιακό κλοιό συμμετείχαν ακόμη και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.


Συγκεκριμένα, στην Αθήνα έγιναν δύο συγκεντρώσεις. Η μία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Πεδίο του Αρεως στις 11:00 πμ, ενώ το ΠΑΜΕ οργάνωσε ξεχωριστή συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Ομονοίας.
Παράλληλα, και στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν επίσης δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις. Το Εργατικό Κέντρο της πόλης και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 10:30 το πρωί, ενώ το ΠΑΜΕ στις 10 στο άγαλμα του Βενιζέλου.


Όπως μετέδωσαν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας συμμετείχαν περίπου 30.000 διαδηλωτές, ενώ η Αστυνομία υπολογίζει ότι στην πορεία έλαβαν μέρος περίπου 25.000 άτομα.
Δεν έλειψαν τα επεισόδια


Διαδηλωτές με πέτρες και ξύλα συγκρούστηκαν με την αστυνομία η οποία απάντησε κάνοντας χρήσης δακρυγόνων και κλομπ. Τα ΜΑΤ προσπάθησαν να σπάσουν την πορεία πετώντας χημικά και χτυπώντας αρκετές φορές τους διαδηλωτές. Από τον πετροπόλεμο και τις μολότοφ τραυματίστηκε φωτορεπόρτερ που εργαζόταν για το πορτογαλικό πρακτορείο ειδήσεων, ενώ η αστυνομία συνέλαβε δύο άνδρες και μία γυναίκα. Επιπλέον, προκλήθηκαν και αρκετές υλικές ζημιές σε 15 καταστήματα και 5 μηχανήματα τραπεζών.


Συγκεκριμένα, οι συμπλοκές των διαδηλωτών με τις δυνάμεις των ΜΑΤ ξέσπασαν στο Πεδίο του Αρεως, στην οδό Σταδίου και στην Πλατεία Ομόνοιας όπου λάμβανε χώρα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ.
Παράλληλα, το Reuters, ανέφερε ότι περίπου 50 άτομα προσπάθησαν να εισβάλουν στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου και απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ που έριξαν δακρυγόνα.


Τέλος, όπως τονίζει σε σχετική της ανακοίνωση η ΓΣΕΕ, η συμμετοχή στην απεργία ήταν καθολική απ’ όλους τους κλάδους και τους εργασιακούς χώρους δουλειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου