24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

Νεκροί και οι 132 επιβάτες Συνετρίβη αεροσκάφος με τον Πολωνό Πρόεδρο Επέβαιναν και άλλα μέλη της πολωνικής κυβέρνησης

Αεροσκάφος Τουπόλεφ 154 που μετέφερε τον πολωνό πρόεδρο Λεχ Κατσίνσκι από την Βαρσοβία στο Σμόλενσκ συνετρίβη λίγο πριν την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της ρωσικής πόλης με αποτέλεσμα τον θάνατο 132 ανθρώπων, καθώς και του Πολωνού Προέδρου.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν ο πρόεδρος, η σύζυγός του, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντρέι Κρέμερ και 85μελής αντιπροσωπεία.

Σύμφωνα πάντως με το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων ΡΑΡ, επικαλούμενο ρώσους αξιωματούχους, δεν υπάρχουν επιζώντες από την συντριβή του αεροσκάφους.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ το στρατιωτικό αεροδρόμιο Σέβερνι ήταν κλειστό λόγω της πυκνής ομίχλης, που επικρατούσε στην περιοχή, γι' αυτό και προτάθηκε στον πολωνό πιλότο να προσγειώσει το αεροσκάφος είτε στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ, είτε στη Μόσχα.

Εκείνος αρνήθηκε και πραγματοποίησε επανειλημμένες προσπάθειες να προσγειώσει το αεροσκάφος στην περιφέρεια του Σμολένσκ, λίγο έξω από την πόλη Πετσόρσκ.

Η τέταρτη προσπάθεια ήταν και η μοιραία, καθώς το αεροσκάφος ρωσικού τύπου Τούπολεφ-154 ακούμπησε κλαδιά δέντρων, κατέπεσε και ανεφλέγη, απέχοντας περί τα 300-400 μέτρα από το διάδρομο προσγείωσης.

Στην περιοχή έχει σπεύσει ο Ρώσος υπουργός Εκτάκτων Αναγκών Σεργκέι Σαϊγκού, ενώ για την εξέλιξη της επιχείρησης διάσωσης τυχόν τραυματιών και ανεύρεσης των αιτίων της καταστροφής ενημερώνεται ο πρόεδρος Μεντβιέντεφ και ο πρωθυπουργός Πούτιν, ο οποίος είχε συναντηθεί στις 7 του μηνός με τον Πολωνό ομόλογό του Ντόναλντ Τουσκ στο Κατίν.

Σύμφωνα με το Interfax, ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε άμεσα εντολή να συσταθεί επιτροπή που θα εξετάσει τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους.

Από το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας της Πολωνίας ανακοινώθηκε πως και ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας επέβαινε στο αεροσκάφος.

Ο Καζίνσκι ταξίδευε στη Ρωσία προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδήλωση με αφορμή τα 70 χρόνια από τη Σφαγή του Κατίν, όταν οι Σοβιετικοί σκότωσαν 4.000 χιλιάδες Πολωνούς κρατούμενους, κυρίως στρατιωτικούς και άνδρες των σωμάτων ασφαλείας.

Στη Βαρσοβία συνεδριάζει εκτάκτως το Υπουργικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου