ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ...dunamitis @gmail.com...24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2010 ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους


Σύντροφοι εργάτες και εργάτριες, Έλληνες και μετανάστες, νέες και νέοι της εργατικής τάξης, απόμαχοι της δουλειάς, άνεργοι.

Το ΚΚΕ σας καλεί να μετατρέψουμε τις εκδηλώσεις τιμής της φετινής Πρωτομαγιάς, για τους αγώνες και τις θυσίες της τάξης μας, σε μια νέα αφετηρία ταξικής πολιτικής συνειδητοποίησης και αγωνιστικής ανάτασης, για να αποκρούσουμε και να ανατρέψουμε την εγκληματική πολιτική κυβέρνησης – πλουτοκρατίας, που οδηγεί την τάξη μας, τις οικογένειες και τα παιδιά μας, στην πιο άγρια και βάρβαρη εκμετάλλευση, στη μόνιμη φτώχεια και την ανεργία.


.

στις νέες εργάτριες, στα παιδιά των εργαζομένων, όλου του λαού, να υπερασπίσουμε τις κατακτήσεις που οι προηγούμενες γενιές κέρδισαν με αίμα. Κανείς δεν πρέπει να φοβηθεί τις θυσίες του αγώνα και να δεχθεί τις μαύρες μέρες που φέρνει η πολιτική που υπηρετεί την κερδοφορία και την ενίσχυση των μονοπωλίων. Τώρα πρέπει, με ταξική ενότητα και λαϊκή συστράτευση, να ξεσηκωθούμε ενάντια στον πόλεμο σε βάρος των δικαιωμάτων μας. Για τα δικαιώματά μας, για το μέλλον των παιδιών μας. Η τάξη μας έχει τη δύναμη και είναι ικανή να ηγηθεί της συγκρότησης του μεγάλου αντιμονοπωλιακού αντιιμπεριαλιστικού δημοκρατικού μετώπου για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για τη λαϊκή εξουσία.

Καμιά εμπιστοσύνη στα κόμματα της πλουτοκρατίας, στην ΕΕ.

Τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, θα συνεχίζονται και θα κλιμακώνονται όσο οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν αντιπαραθέτουν την πραγματική τους δύναμη. Το ξεθεμέλιωμα του ασφαλιστικού, η δραματική αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, η δραστική μείωση των συντάξεων και των παροχών, η απελευθέρωση των απολύσεων, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η κατάργηση ακόμα και του βασικού μισθού και η γενίκευση της ελαστικής προσωρινής εργασίας, είναι μέτρα προαποφασισμένα εδώ και χρόνια.

Ο στόχος τους είναι να γίνει ακόμα πιο φθηνή η εργατική δύναμη, τα νέα παιδιά να μην έχουν ούτε τα στοιχειώδη δικαιώματα στην εργασία, στη μόρφωση και στην Υγεία. Τα ίδια μέτρα παίρνουν σε όλες τις χώρες της ΕΕ, γιατί αυτό απαιτούν τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Θέλουν οι εργαζόμενοι να πληρώσουν την καπιταλιστική κρίση και τα αδιέξοδα του δικού τους γερασμένου και ξεπερασμένου καπιταλιστικού συστήματος.

Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να γίνει ανθρώπινος, δεν μπορεί να γλιτώσει από τις κρίσεις. Δεν είναι μονόδρομος. Όσο πιο ισχυρά θα γίνονται τα μονοπώλια, τόσο μεγαλύτερα θα γίνονται τα βάσανα για τους εργαζόμενους και το λαό, τόσο μεγαλύτερος θα γίνεται ο παρασιτισμός, η διαφθορά, η βαρβαρότητα.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι υλικές προϋποθέσεις, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να έχεις σύγχρονα δικαιώματα, σταθερή και ασφαλή δουλειά. Να μειωθεί ο χρόνος εργασίας και τα όρια συνταξιοδότησης, να έχεις σύγχρονες εντελώς δωρεάν παροχές στην Υγεία, στην Πρόνοια, στη μόρφωση, στη στέγη, στον αθλητισμό, στην πολιτιστική δραστηριότητα. Μην ανέχεσαι να επιδεινώνουν τους όρους της ζωής σου.

Το δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί το καπιταλιστικό κέρδος τον έζησες. Μόνο νέα δεινά θα σου φορτώσει. Υπάρχει λύση αν εσύ το αποφασίσεις. Υπάρχει δρόμος ανάπτυξης που υπηρετεί τις ανάγκες των εργατών και όλου του λαού. Είναι ο δρόμος της λαϊκής εξουσίας, της λαϊκής οικονομίας.

Τώρα είναι επιτακτική ανάγκη η τάξη μας να εμπιστευτεί και να χρησιμοποιήσει τη δύναμή της.

Η εργατική τάξη είναι η πιο ισχυρή κοινωνική δύναμη. Παράγει τον πλούτο, δημιουργεί και λειτουργεί τα εργοστάσια, τις επιχειρήσεις, τις υποδομές. Η Ελλάδα έχει όλες τις πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες και προϋποθέσεις να αναπτυχθεί προς όφελος του λαού.

Βασική προϋπόθεση είναι να γίνουν όλα τα μονοπώλια λαϊκή - κοινωνική περιουσία. Να λειτουργήσουν με κεντρικό σχεδιασμό, κοινωνικό – εργατικό έλεγχο. Να αποδεσμευτεί η χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Απόρριψε τις συκοφαντίες και τα ψεύδη που εξαπολύουν οι υπερασπιστές του καπιταλισμού κατά του σοσιαλισμού που οικοδομήθηκε στην Ευρώπη τον 20ο αιώνα. Ήταν η πρώτη απόπειρα και παρά το ότι έγινε σε πολύ δύσκολες συνθήκες, παρά τα λάθη που έγιναν στην οικοδόμησή του, απέδειξε ότι η εργατική τάξη και ο λαός μπορούν να ζήσουν πολύ καλύτερα χωρίς τους καπιταλιστές. Απέδειξε ότι η σχεδιασμένη κοινωνική παραγωγή μπορεί να δημιουργήσει ολόπλευρη ανάπτυξη χωρίς κρίσεις και προς όφελος όλου του λαού. Διδαγμένοι από τα επιτεύγματα, αλλά και τα λάθη, αυτής της μεγάλης προσπάθειας, μπορούμε να οικοδομήσουμε το σοσιαλισμό με σίγουρα βήματα, να επιτύχουμε και πρωτόγνωρες κατακτήσεις και ασύγκριτα μεγαλύτερα επιτεύγματα.

Εργάτρια, εργάτη, νέα, νέε

Δείξε τώρα εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ.

Η Κεντρική Επιτροπή σε διαβεβαιώνει ότι το Κόμμα μας όπως και χθες έτσι και τώρα θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να υπερασπιστεί αταλάντευτα το δίκιο, το παρόν και το μέλλον της τάξης μας. Όμως, για να νικήσουμε στον ολομέτωπο πόλεμο που μας έχει κηρύξει η πλουτοκρατία και τα κόμματά της, απαιτείται και η δική σου συμμετοχή στον αγώνα και στο κίνημα.

Πάρε τη θέση σου δίπλα μας χωρίς καθυστέρηση. Για ένα κίνημα ριζωμένο γερά στους τόπους δουλειάς και στους κλάδους. Με ισχυρή ταξική ενότητα και αλληλεγγύη, απαλλαγμένο από το συντεχνιασμό, τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, από τη διαβρωτική επίδραση της εργατικής αριστοκρατίας που διασπείρει το δηλητήριο της υποταγής και της ηττοπάθειας.

Στήριξε και στηρίξου στο Κόμμα σου για τους μεγάλους αγώνες που έρχονται, για τη μεγάλη ριζική ανατροπή. Για το δίκιο, την εξουσία της εργατικής τάξης, το σοσιαλισμό. Αυτό είναι το ταξικό πατριωτικό μας καθήκον απέναντι στο παρόν και το μέλλον της τάξης μας, το διεθνιστικό καθήκον απέναντι στους εργαζόμενους της Ευρώπης και όλου του κόσμου που δεινοπαθούν από την καπιταλιστική εκμετάλλευση και τη ληστεία από τα μονοπώλια.

Έχουμε καθήκον και υποχρέωση να παλέψουμε ανυποχώρητα σήμερα, έχουμε δικαίωμα σε μια πολύ καλύτερη ζωή, που θα ικανοποιούνται ολόπλευρα οι λαϊκές ανάγκες.

Τιμή και δόξα στους ήρωες και νεκρούς της τάξης μας, στους μεγάλους ταξικούς αγώνες. Οι θυσίες τους πιάσανε τόπο. Μας καλούν σε νέους και νικηφόρους αγώνες. Το μέλλον είναι στα χέρια μας.


ΜΑΗΣ 2010 Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διαβάστε περισσότερα...