24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Και τα δύο σημεία που έθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη αποτέλεσαν σημεία αλλαγών στην τελική μορφή του φορολογικού.

Παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη σήμερα Πέμπτη στη Βουλή στη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο: 1) για την παρακράτηση του 8% για τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση και 2) για τον φόρο πολυτελείας 10% για τον κλάδο της ελληνικής αργυροχρυσοχοίας.
Και τα δύο σημεία που έθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη αποτέλεσαν σημεία αλλαγών στην τελική μορφή του φορολογικού.
Ακολουθούν τα πρακτικά από την παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη στη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής στη Βουλή:
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Κύριε Υπουργέ, σας άκουσα προχθές στην τηλεόραση να αγωνιάτε και να προσπαθείτε να ισορροπήσετε ανάμεσα στην προσπάθεια που κάνετε για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την ανάπτυξη. Νομίζω ότι εάν ένα συμπέρασμα πρέπει να βγάλει κανείς τις τελευταίες ημέρες είναι ότι πρώτον, σας το λένε όλες οι εφημερίδες, είναι καιρός να σταματήσουν να μιλάνε στην Κυβέρνησή σας οι πάντες, να σταματήσουν να μιλάνε όμως οριστικώς, διότι κάθε φορά που μιλάνε μας κοστίζει κάτι δισεκατομμύρια σε αύξηση των επιτοκίων.

Το δεύτερο είναι ότι υπάρχει τρόπος να πολεμήσετε τα πλαστά τιμολόγια χωρίς να οδηγηθείτε στο 8%. Και ο τρόπος είναι αυτός τον οποίο έχετε αναβάλει για την 1η Ιανουαρίου. Εάν δηλαδή επιβάλετε αυτό το οποίο λέτε για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, τότε θα μπορείτε και να ελέγξετε τα πλαστά τιμολόγια και να μην επιβαρύνετε και να μην σκοτώσετε τον επιχειρηματία ο οποίος λειτουργεί εντίμως. Υπάρχουν πολλοί έντιμοι επιχειρηματίες, αλλά σήμερα πρέπει να τους δοθεί η δυνατότητα να δουλέψουν χωρίς να βρίσκονται μπροστά στον φόβο του κλεισίματος της επιχείρησής τους λόγω της έλλειψης ρευστότητας της αγοράς. Υπάρχει δηλαδή ο τρόπος και θέλω να ελπίζω ότι η μελέτη που κάνετε αυτές τις μέρες θα σας οδηγήσει στο ίδιο συμπέρασμα με εμάς.

Θέλω να προσθέσω, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αυτό που είπε ο κ. Αυγενάκης πριν από εμάς, όλοι ζούμε στην Ελλάδα και ξέρουμε τι θα πει η μικρή επιχείρηση αργυροχοϊας.

Δεν χρειάζεται να την σκοτώσετε, κύριε Υπουργέ, διότι σήμερα η αργυροχοϊα εξάγει ακόμα. Έχουμε τέτοιες μικρές επιχειρήσεις, όχι πολλές, οι οποίες είναι εξαγωγικές. Βάλτε ένα πλαφόν. Πείτε ότι αυτό, το οποίο είναι από 1000 ευρώ και πάνω ή ότι θέλετε, τέλος πάντων, το φορολογείτε και το υπόλοιπο μένει αφορολόγητο για να μπορεί να κινηθεί η αγορά νομίμως, κύριε Υπουργέ.

Με αυτό το οποίο κάνετε, το ευκολότερο πράγμα είναι απλώς να τονώσετε τη «μαύρη» αγορά.

Σας ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου