24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

ΕΤΣΙ ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ...ΠΑΝΤΟΥ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Ειδήσεις
Αποκάλυψε απάτες, εισέπραξε απόλυση!
Ο Γιώργος Κυριακίδης, πρώην αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου, υπήρξε από τους ελάχιστους που τόλμησε να αναμετρηθεί με τα αποκαλούμενα πιράνχας που λυμαίνονται το χώρο της υγείας
Ο Γιώργος Κυριακίδης υπήρξε από τους ελάχιστους που τόλμησε να αναμετρηθεί με ορισμένα από τα αποκαλούμενα πιράνχας που λυμαίνονται το χώρο της υγείας. Αποκάλυψε σοβαρές υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος στο Νοσοκομείο Σερρών αλλά και αργότερα στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης, υποθέσεις που κινούνταν στα όρια της νομιμότητας και των κανόνων ηθικής. Και ως ανταμοιβή εισέπραξε την απόλυσή του και μάλιστα εις διπλούν: μία επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας και άλλη μία προσφάτως από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

http://www.newsit.gr/files/Image/2009/dEKEMBRIOS/22/resized/nosokomeio_552_368.jpg

Σημεία και τέρατα στο Νοσοκομείο Σερρών!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Μακεδονίας» στη διάρκεια της πεντάμηνης παρουσίας του στο Νοσοκομείο Σερρών ως αναπληρωτής διοικητής ο κ. Κυριακίδης αποκάλυψε -πολλές φορές έπειτα από επώνυμες ή και ανώνυμες καταγγελίες- μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
- Το κυλικείο του νοσοκομείου με ημερήσιο τζίρο αρκετών χιλιάδων ευρώ το εκμεταλλευόταν παρανόμως η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία "Αργοναύτες", στην οποία πρόεδρος ήταν ο διοικητής του νοσοκομείου! Το παράδοξο είναι ότι επί τέσσερα έτη οι "Αργοναύτες" φέρεται να απέδωσαν στο νοσοκομείο περί τα 160.000 ευρώ, όταν ο προηγούμενος διαχειριστής κατέβαλε ως ενοίκιο 40.000 μηνιαίως!
- Μετά τη σχετική καταγγελία για τη λειτουργία του κυλικείου και λίγες ημέρες πριν από την αποπομπή του κ. Τσίτρου η διοίκηση προβαίνει σε αποδοχή δωρεάς ενός μαστογράφου από τους "Αργοναύτες", ο οποίος φέρεται να αγοράστηκε τρία χρόνια πριν από τα κέρδη του κυλικείου! Μάλιστα η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, η οποία ήλεγξε την υπόθεση, επέβαλε πρόστιμο περίπου 80.000 ευρώ στους "Αργοναύτες" για σοβαρές παρατυπίες στην αγορά του τομογράφου, του οποίου η αξία ήταν περίπου 50.000 ευρώ!
- Η συντήρηση και η επισκευή των ασθενοφόρων είχαν εκχωρηθεί με απευθείας ανάθεση στο συνεργείο ιδιοκτησίας του αναπληρωτή αντιπροέδρου του νοσοκομείου.
- Γιατρός, στέλεχος Κέντρου Υγείας του νομού, προωθούσε φάρμακα εταιρείας στην οποία εργαζόταν ως ιατρικός επισκέπτης ο γιος του.

- Γιατρός του νοσοκομείου έκανε επανειλημμένως χρήση αναρρωτικής άδειας, καθώς εργαζόταν συγχρόνως σε ιατρικό κέντρο του εξωτερικού.
Πολλές από αυτές τις υποθέσεις διερευνά σήμερα η εισαγγελία Σερρών. Άλλες, κυρίως αυτές που αφορούσαν τους γιατρούς, κουκουλώθηκαν ή και "ξεπλύθηκαν" μέσω της γνωστής μεθόδου διενέργειας ένορκης διοικητικής εξέτασης.

Ο Γιώργος Κυριακίδης υπήρξε επί πολλά έτη καθηγητής στα ΤΕΦΑΑ, προσκείμενος πολιτικά στη ΝΔ και επί σειρά ετών στέλεχος πρώτης γραμμής στην αυτοδιοίκηση στο νομό Ημαθίας. Ήταν από τους πρώτους που στρατεύτηκαν στο κομματικό εγχείρημα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, το οποίο ναυάγησε πρόωρα, πριν καν προλάβει να βγει από το λιμάνι.

Η πρώτη απόλυση
Το καλοκαίρι του 2008 επί θητείας Αβραμόπουλου στο υπουργείο Υγείας ο κ. Κυριακίδης τοποθετήθηκε ως αναπληρωτής διοικητής στο νοσοκομείο Σερρών. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, η τοποθέτησή του δεν είχε καμία σχέση με την πρότερη πολιτική φιλία του με το θεωρούμενο σήμερα Νο2 της ΝΔ και η συνέχεια μάλλον τον επιβεβαιώνει. Μέσα σε λιγότερο από τέσσερις μήνες στη θέση του αναπληρωτή διοικητή ανακάλυψε στο πλαίσιο των καθηκόντων του σωρεία από παρανομίες και παρατυπίες, στις οποίες εμπλέκονταν και κορυφαία στελέχη της διοίκησης του νοσοκομείου. Αποτέλεσμα αυτών των παράνομων ενεργειών ήταν να ζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο με εκατομμύρια ευρώ, τα οποία κατέληξαν στις τσέπες των επιτήδειων. Όλα αυτά ο κ. Κυριακίδης τα κατέθεσε στην τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στον κ. Αβραμόπουλο, όπως και στο γενικό γραμματέα Αριστείδη Καλογερόπουλο. Λίγο καιρό μετά, στις 2 Ιανουαρίου 2009, δημοσιοποιήθηκε η απόφαση του κ. Αβραμόπουλου να ξηλώσει το διοικητή του νοσοκομείου Αντώνιο Τσίτρο, καθώς και άλλα στελέχη της διοίκησης, τα οποία εμφανίζονταν στις καταγγελίες μεταξύ των εμπλεκομένων σε μη σύννομες ενέργειες.
Το παράδοξο όμως είναι πως νωρίτερα, το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων του 2008, ανακοινώθηκε στον κ. Κυριακίδη από τη γραμματέα του νοσοκομείου η αποπομπή του από τη θέση του αναπληρωτή διοικητή. Εν ολίγοις το υπουργείο φαίνεται πως απεδέχθη το βάσιμο των καταγγελιών του κ. Κυριακίδη απομακρύνοντας το διοικητή του νοσοκομείου αλλά ως… ανταμοιβή επιφύλαξε στον καταγγέλλοντα και τη δική του αποπομπή από τη θέση του αναπληρωτή διοικητή.

Η δεύτερη απόλυση
Το λάθος του κ. Αβραμόπουλου έσπευσε να επανορθώσει μερικές εβδομάδες αργότερα κορυφαίο κομματικό στέλεχος της Ρηγίλλης, έπειτα από παρέμβαση του οποίου ο κ. Κυριακίδης αποκαταστάθηκε και διορίστηκε στη θέση του υποδιοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Και εκεί όμως, όταν επιχείρησε να ασκήσει τα καθήκοντά του, διενεργώντας ελέγχους σε νοσοκομεία και στην εσωτερική λειτουργία της 4ης ΥΠΕ, συνάντησε την καχυποψία και την έχθρα των ανωτέρων του. Όταν έπειτα από ανώνυμη καταγγελία, η οποία είχε υποβληθεί το Μάρτιο του 2009 και στο Μέγαρο Μαξίμου, επιχείρησε να διαλευκάνει με ποιον τρόπο ανατέθηκε σε συγκεκριμένο δικηγόρο, σύζυγο της δεύτερης υποδιοικητού της ίδιας ΥΠΕ, υπόθεση που αφορούσε εκδίκαση αγωγής για ιατρικό λάθος, ο κ. Κυριακίδης περιθωριοποιήθηκε πλήρως. Έκτοτε έπεσαν στο κενό όλες οι απόπειρες που έκανε στο πλαίσιο των καθηκόντων του για άσκηση ελέγχου στα νοσηλευτικά ιδρύματα τα οποία επόπτευε η 4η ΥΠΕ........ ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Όλες οι ανωτέρω καταγγελίες που αφορούσαν το νοσοκομείο Σερρών και την 4η ΥΠΕ εστάλησαν τον περασμένο Ιανουάριο και στο γραφείο της υπουργού Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. Μετά έναν μήνα, στο πλαίσιο των αλλαγών των στελεχών στον κλάδο της υγείας, ο κ. Κυριακίδης απομακρύνθηκε και από τη θέση του υποδιοικητή της 4ης ΥΠΕ.

Αναδημοσίευση από την «Μακεδονία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου