24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Πράσινη ανάπτυξη ΔΕΝ είναι οι βελανιδιές‏...

Με αφορμή τις αποφάσεις για τους ημιυπαίθριους...

Από τον Μάριο Σπηλιόπουλο

Αποφασίστηκε από τους φωστήρες της πράσινης ανάπτυξης Μπιρμπίλω και σία τα έσοδα από τη νομιμοποίηση / τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων να κατευθυνθούν προς την περιβαλλοντική ανάπτυξη των περιοχών εκείνων όπου "τακτοποιήθηκαν" οι ημιυπαίθριοι. Και αυτή είναι ακριβώς η φιλοσοφία των άσχετων πολιτικά ανθρώπων που θα βοηθήσει την Ελλάδα να παραμείνει στην ύφεση. Γιατί οι ειδήμονες της οικονομικής ανάπτυξης της κυβέρνησης αυτής πραγματικά πιστεύουν ότι...

πράσινη ανάπτυξη σημαίνει βελανιδιές και λιγούστρα, παρκάκια και ποδηλατόδρομους.
Την ίδια στιγμή που δεν έχουμε ούτε σάλιο να κατευθύνουμε προς την ανάπτυξη της πράσινης επιχειρηματικότητας που σημαίνει R&D (έρευνα και ανάπτυξη) καθαρής τεχνολογίας (cleantech) και στη συνέχεια παραγωγή και μεταποίηση αυτής και τέλος εξαγωγές (που μεταφράζεται σε βελτίωση του ισολογισμού του κράτους!) αυτοί νομίζουν ότι πράσινη ανάπτυξη σημαίνει ανάπτυξη του πεύκου!
Την ίδια στιγμή που η Αμερική μόλις ανέλαβε ο Ομπάμα πέρασαν τον νόμο για την πράσινη ανάπτυξη (που εκεί φυσικά δε σημαίνει περιβαλλοντική ανάπλαση αλλά real business), εμείς φυτεύουμε ελιές. Αυτοί ξεπερνούν την ύφεση σύμφωνα με την εφημερίδα US News σήμερα, εμείς καταποντιζόμαστε. Το φύτεμα των δέντρων είναι ένα ευγενές άθλημα σίγουρα που όμως δεν έχει καμία λογική όταν η προτεραιότητα είναι άλλη. Οταν δεν έχεις κονδύλια να κάνεις ανάπτυξη, γιατί τα διοχετεύεις στη μη προτεραιότητα; Να σου πω γιατί. Γιατί δεν ξέρεις τι σου γίνεται.
Τα ίδια και τα ίδια. Οι μισοί είναι φτιαγμένοι από φθαρμένα υλικά ενός χρεοκοπημένου συστήματος και οι άλλοι μισοί κατοικούν στο συννεφάκι τους. Δε μας εκπροσωπούν. Ούτε οι πράσινοι, ούτε οι βένετοι. Είμαστε καλύτεροι από αυτούς, ξέρουμε ποια είναι αυτά τα αυτονόητα που πρέπει να γίνουν, έχουμε περισσότερες και καλύτερες ιδέες από αυτούς. Εγκαταλείψτε.
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου