24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Πρόγραμμα υλοποίησης έργου καταπολέμησης κουνουπιών άρχισε σήμερα η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Ξάνθης.



Το έργο θα καλύψει τις παραλιακές, αλλά και τις υπόλοιπες αστικές-περιαστικές περιοχές, όπου σημειώνεται το πρόβλημα. Στο νομό υπάρχουν συνολικά 85.000 στρέμματα, που αποτελούν εν δυνάμει εστίες εκκόλαψης.

Σύμφωνα με... ανακοίνωση της νομαρχίας Ξάνθης, η εφαρμογή του προγράμματος γίνεται κυρίως με αυτεπιστασία (χαμηλού κόστους) και περιλαμβάνει ψεκασμούς από το έδαφος και από τον αέρα με ελικόπτερο. Στόχος είναι η εξουδετέρωση των προνυμφών μέσα στο νερό και στο στάδιο των τελείων εντόμων, με μέθοδο ενδεικνυόμενη διεθνώς και επιστημονικά αποδεκτή και οικολογικά ενδεδειγμένη.

Πάντως, ο νομάρχης Ξάνθης, Γιώργος Παυλίδης, διαμαρτυρήθηκε για χαμηλούς πόρους και έκανε λόγο για άνιση μεταχείριση από την πλευρά της κυβέρνησης.

"Η κυβέρνηση χρηματοδοτεί για το 2010 την καταπολέμηση κουνουπιών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με 1.950.000 ευρώ, ενώ δεν δίνει ούτε ευρώ στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη. Δυστυχώς, παρ' ότι το ζητάμε επίμονα από τις αρχές του έτους, δεν έχουμε την οφειλόμενη συνδρομή από πουθενά", επεσήμανε.

Σημείωσε ότι οι πόροι είναι λόγω κρίσης πολύ περιορισμένοι και είναι το ίδιο ποσό σε σχέση με πέρυσι (183.000 ευρώ).
Αναρτήθηκε από Sarotiko

Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το Διαβάστε περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου