Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας καλωσόρισε την κ. Μαυρίδου και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στον αγώνα της. Στη συνέχεια, έθεσε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που διεκδικούν οι παραγωγικές τάξεις....
με στόχο την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, σημειώνοντας ότι «με την εφαρμογή του Καλλικράτη και την κατάργηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης είναι σημαντικό ο νομός μας να εκπροσωπείται δυναμικά στην Περιφέρεια, ώστε οι όποιες διεκδικήσεις μας να έχουν αποτέλεσμα».
με στόχο την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, σημειώνοντας ότι «με την εφαρμογή του Καλλικράτη και την κατάργηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης είναι σημαντικό ο νομός μας να εκπροσωπείται δυναμικά στην Περιφέρεια, ώστε οι όποιες διεκδικήσεις μας να έχουν αποτέλεσμα».
Τα 13 ζητήματα που έθεσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου είναι:
- Δημιουργία, αρχικά, εμπορευματικού (cargo) αεροδρομίου στη θέση Kλειδί του Ν. Ημαθίας με δυνατότητα μελλοντικής μετεξέλιξης σε πολιτικό, καθότι θα ωθήσει σημαντικά την εμπορευματική κίνηση και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της Πιερίας και θα εξυπηρετήσει καλύτερα τους Νομούς Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών καθώς και μέρος της Δυτικής Θεσσαλονίκης.
-Ενίσχυση του τουριστικού προφίλ (καλοκαιρινού-χειμερινού και εναλλακτικού) της Πιερίας με άμεση χορηγία διαφημιστικής προβολής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
-Δημιουργία ενός πρότυπου εμπορευματικού σταθμού στο σημερινό Δήμο Μεθώνης (περιοχή Μακρυγιάλου), αξιοποιώντας την επικαιροποιημένη μελέτη που έχει ήδη αναλάβει να χρηματοδοτήσει το Επιμελητήριο Πιερίας.
-Δημιουργία Βιοτεχνικού Πάρκου στο Αιγίνιο Πιερίας, όπου έχει πραγματοποιηθεί και η ανάλογη μελετητική προεργασία.
-Μετατροπή των λιμενικών υποδομών του νομού σε τουριστικές μαρίνες και η διαχείρισή τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με ταυτόχρονη εξασφάλιση ειδικών χώρων για τους αλιείς.
-Δημιουργία ενός Θεματικού Πάρκου με βάση τον Όλυμπο και τη Μυθολογία, που θα δώσει ιδιαίτερο στίγμα στην πολιτιστική φυσιογνωμία της περιοχής μας.
-Δημιουργία Εκθεσιακού-Συνεδριακού Κέντρου στην Πιερία, πρωτοβουλία στην οποία το Επιμελητήριο μπορεί να πρωτοστατήσει.
-Εγκατάσταση ενός υπερσύγχρονου Κέντρου Προπονητικού και Αθλητικού Τουρισμού στον Κολινδρό ή/και στον ορεινό όγκο των Πιερίων, που θα αναπτύξει τον αθλητικό τουρισμό με παράλληλη παροχή υπηρεσιών θεραπείας.
-Αξιοποίηση των Αλυκών Κίτρους με εκχώρηση τουλάχιστον 100 στρεμμάτων για τη δημιουργία ενός σύγχρονου κέντρου θεραπευτικού & ιαματικού τουρισμού.
-Συνδρομή της Περιφέρειας στην καταπολέμηση του παραεμπορίου και της ανεξέλεγκτης επέκτασης των κινέζικων καταστημάτων.
-Επιτάχυνση των διαδικασιών και την καλύτερη στόχευση της εγγυοδοσίας για επιχειρηματίες της Πιερίας και της Κεντρικής Μακεδονίας μέσω του ΤΕΜΠΜΕ.
-Άσκηση πίεσης προς τους δημόσιους οργανισμούς και φορείς που έχουν χρέη προς ιδιώτες για την αύξηση της ρευστότητας στην αγορά και την οικονομική ανακούφιση σε μια πραγματικά δύσκολη περίοδο.
-Συντονισμένη προσπάθεια από όλους για απεγκλωβισμό κάποιων περιοχών από τις αντιαναπτυξιακές Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου.
«Δεσμεύομαι την επόμενη ημέρα να είμαι δίπλα σας», είπε η κ. Μαυρίδου απευθυνόμενη προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πιερίας. «Σίγουρα η εκλογική διαδικασία απαιτεί μεγάλη προσπάθεια. Τις πιο σκληρές μου μάχες, όμως, θα τις δώσω την επόμενη ημέρα των εκλογών. Θα το δείτε στην πράξη. Θα είμαι παρούσα σ’ ό,τι ζητήσουν οι παραγωγικές τάξεις του νομού, με γνώμονα την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας», τόνισε, ενώ δεσμεύτηκε ότι πολλά από τα ζητήματα που τέθηκαν θα τα συμπεριλάβει στον προγραμματικό σχεδιασμό της.
Μιλώντας ιδιαίτερα για τα θέματα του τουρισμού και της αξιοποίησης του Ολύμπου, η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης δήλωσε:
«Προτεραιότητά μου είναι η εξασφάλιση κονδυλίων για την τουριστική προβολή όλης της παραλιακής ζώνης της Πιερίας, από τη Μεθώνη και την Αγαθούπολη έως τους Νέους Πόρους. Επίσης, πρέπει να χρηματοδοτήσουμε ειδικό τουριστικό έντυπο για το Ελατοχώρι και το Χιονοδρομικό Κέντρο καθώς και για όλους τους παραδοσιακούς οικισμούς της Πιερίας και τους τέσσερεις βασικούς αρχαιολογικούς χώρους του νομού μας. Όσον αφορά τον Όλυμπο, δεν είναι τυχαίο ότι στο διαγωνισμό για τα παγκόσμια μνημεία της φύσης προκρίθηκε σε πολλά στάδια. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τον Όλυμπο με ήπιες παρεμβάσεις, σεβόμενοι το περιβάλλον και την ιστορία του. Για παράδειγμα, ένα θεματικό πάρκο στου πρόποδές του δεν εμπίπτει σε συνθήκες Ραμσάρ και δεν επιβαρύνει το περιβάλλον. Αντιθέτως, δίνει ώθηση στον επισκέπτη να περπατήσει στον Όλυμπο, να επισκεφθεί τα καταφύγια και να μείνει σε ξενοδοχεία-εστιατόρια του νέου δήμου Δίου-Ολύμπου και της ευρύτερης περιοχής».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου