24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

Μια αποστολή ορειβατών τους εντόπισε λίγες ώρες αργότερα στη βάση του Μύτικα ξυλιασμένους και τρομαγμένους. «Θα το ξανακάνετε;» «Ποτέ ξανά».....

Εκατοντάδες άτομα επισκέφτηκαν το Σαββατοκύριακο τον Ολυμπο, για να θαυμάσουν τη σκεπασμένη από χιόνι κορυφή του καλοκαιρινό ήταν το σκηνικό στην Κρήτη
Εκατοντάδες άτομα επισκέφτηκαν το Σαββατοκύριακο τον Ολυμπο, για να θαυμάσουν τη σκεπασμένη από χιόνι κορυφή του καλοκαιρινό ήταν το σκηνικό στην ΚρήτηΔύο Κύπριοι φοιτητές, 20 και 22 χρόνων, αψήφησαν τις συστάσεις και έφυγαν από το ασφαλές καταφύγιο «Γιόσος Αποστολίδης», στα 2.700 μέτρα, για να πατήσουν τον Μύτικα, την ψηλότερη κορυφή που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.917 μέτρα.
 
 
Το βράδυ του Σαββάτου οι δύο νεαροί δεν είχαν επιστρέψει και οι φίλοι τους, που ανησύχησαν, ειδοποίησαν τα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών Θεσσαλονίκης. Μια αποστολή ορειβατών τους εντόπισε λίγες ώρες αργότερα στη βάση του Μύτικα .....ξυλιασμένους και τρομαγμένους. «Θα το ξανακάνετε;», τους ρώτησε ο πρόεδρος του ΣΕΟ Θεσσαλονίκης, Ανέστης Γιαννικόπουλος.   , τον διαβεβαίωσαν. «Το βουνό θέλει σεβασμό και ειδικά ο Oλυμπος από δω και πέρα είναι επικίνδυνος για όποιον δεν ξέρει από ορειβασία. Εχει πολύ χιόνι, αντίξοες καιρικές συνθήκες και απότομες αλλαγές του καιρού», λέει ο κ. Γιαννικόπουλος στο «Eθνος».
Η πρώτη φορά που πήγε στον Ολυμπο ήταν πριν από 35 χρόνια ακριβώς. Στα 13 του, μικρός πρόσκοπος, γοητεύτηκε από το βουνό και από τότε ανεβαίνει όσο πιο συχνά μπορεί. Ο Α. Γιαννικόπουλος μαζί με άλλα μέλη του ΣΕΟ ανέβηκαν στο οροπέδιο των Μουσών το περασμένο Σαββατοκύριακο, για να κλείσουν το καταφύγιο «Γιόσος Αποστολίδης», το οποίο λειτουργούν από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο. Σφάλισαν καλά τις πόρτες και άφησαν ανοιχτή μία τζαμαρία στην τραπεζαρία για την περίπτωση εκείνη που κάποιος ορειβάτης τα βρει σκούρα και θελήσει να περάσει ένα βράδυ μέχρι να βρει τη δύναμη να επιστρέψει ή να βελτιωθεί ο καιρός.
«Για μας η ορειβασία είναι τρόπος ζωής. Δεν δραπετεύουμε από την καθημερινότητα για να αποφύγουμε τα προβλήματα, αλλά για να κερδίσουμε περισσότερη ελευθερία», μας λέει η Νίκη Κακουλίδου, από τα πιο δραστήρια μέλη του ΣΕΟ Θεσσαλονίκης.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Ολυμπος πλημμύρισε από κόσμο. Ηταν το τελευταίο με σχετικά καλό καιρό, ο οποίος επέτρεπε την ανάβαση.
ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου