Τότε οι παλιοί έσφαζαν τα γουρούνια και το λίπος του γουρουνιού το έβαζαν σε ένα καζάνι και το έβραζαν να βγάλουν την λεγόμενη λίγδα.
Με αυτήν την λίγδα που λένε και στα χωριά τηγάνιζαν λουκάνικα, αυγά, ακόμα έφτιαχναν και της πίτες, είναι κάτι σαν το λάδι.
Είναι σημαντικό να σημειώσουμε τότε το κάθε σπίτι στα χωριά είχε και το δικό της γουρούνι και το σφάζανε τα Χριστούγεννα....
Σήμερα μετά απο αρκετά χρόνια οι κάτοικοι αυτού του όμορφου χωριού αποφασίσανε να ξανά κάνουν τον πολιτιστικό σύλλογο και να δώσουν ζωντάνια στο ορεινό χωριό της Ημαθίας....
Η παράδοση του χωριού είναι χορεύουν με την Γκάιντα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου