Δυναμίτης PRESS ....Politics news

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ....dunamitispress@yahoo.gr ... Ελευθερο δημοκρατικο BLOG ....ΕΝΕΡΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...Δυναμίτης PRESS ....Politics news ...

Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)


Γι όλους εμάς που ακόμα συνεχίζουμε να κοιτάμε αμήχανοι!
«Σήμερα αποφάσισα να μην πληρώσω για πρώτη φορά. Είναι τόσο απλό να αντιδράσει κανείς! Απλώς χρειάζεται ενημέρωση…»
Γεια σας.
Σήμερα για πρώτη φορά κατά την επιστροφή μου από το Βόλο στη Λάρισα αρνήθηκα να πληρώσω στα διόδια Μοσχοχωρίου.

Ως τώρα δεν είχα καμία αντίρρηση να καταβάλλω το αντίτιμο, αλλά το τροχαίο ατύχημα του αδερφού μου, που ευτυχώς είχε σαν συνέπεια να καταστραφεί ολοσχερώς μόνο το όχημά του και να μην πάθει τίποτα ο ίδιος, ήταν η αφορμή για να αναθεωρήσω τη στάση μου και να ενημερωθώ μέσα από τη σελίδα των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ. Η αιτία για το ατύχημα ήταν λακκούβες με νερά (!!!!) μετά από βροχή στη μεσαία λωρίδα (!!!!) της Ε.Ο. Λάρισας-Θεσ/νίκης λίγο μετά την Κατερίνη, που "οδήγησε" στο προστατευτικό πλευρικό κιγκλίδωμα συνολικά 3 οχήματα σε διάστημα 10 λεπτών διαδοχικά, παρόλο που η ταχύτητά τους δεν ξεπερνούσε τα 80-100 χλμ/ώρα. Φυσικά καμία ανάληψη ευθύνης ή αποζημίωση δεν έγινε από την Εταιρεία "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου" (όχι ότι περίμενα κάτι τέτοιο, τη στιγμή που ακόμη και σε περιπτώσεις θανατηφόρων ατυχημάτων λόγω κακοτεχνιών, κακής συντήρησης κλπ, κανείς δεν έχει στραφεί εναντίον των υπευθύνων...). Απλώς ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Γιατί να συνεχίζουμε να πληρώνουμε για δρόμους που δεν παρέχουν ασφάλεια;;; Που πάνε αυτά τα χρηματικά ποσά;;; Δυστυχώς συχνά αφυπνιζόμαστε με αφορμή κάποια περιστατικά που μας αφορούν άμεσα, αλλά έστω κι έτσι, σήμερα αποφάσισα να μην πληρώσω για πρώτη φορά.
Σήμερα είχε αρκετή κίνηση και, από αυτά που είχα διαβάσει από εμπειρίες πολιτών, αγχώθηκα μήπως καθυστερήσω τους επόμενους οδηγούς. 'Οταν έφτασε η σειρά μου είπα ευγενικά στον υπάλληλο: "Καλημέρα, δεν πληρώνω διόδια. Θα μου ανοίξετε ή θα ανοίξω μόνη μου;". Ο νεαρής ηλικίας ευγενέστατος υπάλληλος μου απάντησε λίγο σαστισμένος-φοβισμένος και σα να απολογούνταν: "Εγώ δεν μπορώ να σας ανοίξω κυρία μου." Του απατάω "Εντάξει, κρατήστε τον αριθμό μου και ανοίγω μόνη μου". Νομίζω ότι ένιωσε ανακουφισμένος που με είδε να σπρώχνω τη μπάρα και να φεύγω σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.
Είναι τόσο απλό να αντιδράσει κανείς! Απλώς χρειάζεται ενημέρωση, γιατί η πλειονότητα των πολιτών, όπως κι εγώ άλλωστε πριν διαβάσω τη σελίδα σας, φοβάται τις πιθανές συνέπειες που θα έχει μια τέτοια ενέργεια. Εγώ θα ενημερώσω όσους πιο πολλούς από τους γνωστούς μου μπορώ, ότι δεν έχει καμία απολύτως συνέπεια η άρνηση πληρωμής! Σας ευχαριστώ πολύ που μας ενημερώνετε υπεύθυνα ώστε να μπορούμε να στηρίζουμε τις πράξεις μας και τα συγχαρητήριά μου και πάλι για τον αγώνα σας!
Έλενα
--
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174