24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

"Καλύτερες υπηρεσίες υγείας για όλους τους πολίτες"

"Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στοχεύουμε καταρχήν στην αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων του συστήματος υγείας και στην εξυγίανσή του. Στη χώρα μας για την υγεία ξοδεύουμε 25 δις ευρώ το χρόνο. Δηλαδή το 10% του ΑΕΠ. Το δημόσιο σύστημα απορροφά 12,5 δις στα οποία προσθέτουμε και αλλά 12,5 δις ευρώ το χρόνο προς τους ιδιωτικούς φορείς υγείας – τα Ταμεία,τις ασφαλιστικές εταιρείες κ.τ.λ.......

Βασικός μας τελικός στόχος είναι να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στο καθήκον που σήμερα έχουμε, να παράσχουμε δηλαδή καλύτερες υπηρεσίες υγείας προς όλους τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, με το νέο σύστημα προμηθειών του ΕΣΥ που εισάγει το παρόν νομοσχέδιο,

* τίθεται φραγμός στην αλόγιστη δαπάνη χρημάτων των φορολογουμένων, φαινόμενο που είχε καταστεί κανόνας όλα τα τελευταία χρόνια,

* επιχειρείται η βέλτιστη αξιοποίηση της αγοραστικής δύναμης του Δημοσίου με τη χρήση μεθόδων της ιδιωτικής αγοράς. Στόχος η επίτευξη σημαντικών εκπτώσεων στις δαπάνες του συστήματος, διασφαλίζοντας πάντα την πλήρη κάλυψη των πραγματικών του αναγκών.

Οι πόροι που θα διασφαλιστούν με τον εξορθολογισμό των δαπανών και την πλήρη αξιοποίηση των δημοσίων κεφαλαίων, παραμένουν στο σύστημα υγείας, για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Επίσης, με τη σύσταση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υγείας επιδιώκεται να εξασφαλιστεί:

α) η ισότιμη πρόσβαση όλων των ασφαλισμένων σε ενιαίο σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας, που έχει ως σκοπό την πρόληψη, διατήρηση, προαγωγή, βελτίωση, αποκατάσταση και προστασία της υγείας με την παροχή πιστοποιημένων ιατρικών υπηρεσιών, εξετάσεων και φαρμάκων και την υιοθέτηση κοινών κανόνων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και

β) η σύμπραξη των μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) με τις υπάρχουσες δομές τους, των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, των μονάδων υγείας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και άλλων ΝΠΔΔ καθώς και των συμβεβλημένων ιατρών κλπ στο πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας ενιαίου δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Τέλος, με τη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για την καταβολή επιδομάτων στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, υπηρετείται ο στόχος του να παραμείνει αποτελεσματική η προστασία των οικογενειών αυτών και να συνεχίσει να προσφέρει τα οφέλη της σε εκείνους που την έχουν πραγματικά ανάγκη, λαμβανομένων υπόψη και των έκτακτων δυσμενών δημοσιονομικών συνθηκών της χώρας.
Αποτελεί, άλλωστε, κοινή διαπίστωση πως με την υφιστάμενη πρακτική δικαιούχοι της ενίσχυσης αυτής, με όλες της τις μορφές, είναι και οικογένειες που αντικειμενικά δεν την έχουν ανάγκη, καθώς ουδόλως επηρεάζεται το βιοτικό τους επίπεδο ή ο οικογενειακός τους προϋπολογισμός από την ύπαρξη ή μη τέτοιων μορφών ενίσχυσης, σε αντίθεση με άλλες οικογένειες που προσβλέπουν σε αυτήν ως μια σταθερή υποστήριξη. Προκειμένου να μην υπονομευτεί το δικαίωμα και η προσδοκία τους να συνεχίσουν να τη λαμβάνουν, αλλά και για να γίνει περισσότερο στοχευόμενη η πολιτική αυτή, εισάγονται εισοδηματικά κριτήρια έτσι ώστε να επωφελούνται αυτοί που πράγματι το έχουν ανάγκη."

Υπουργείο Υγείας

  http://www.i-reportergr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου