24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Μαθιός Ρήγας: Ο άνθρωπος που αναζητά πετρέλαιο στο Αιγαίο


Μετά τις περιπέτειες της Regal Petroleum, ο πρώην τραπεζίτης ανέλαβε να ξαναχτίσει την εικόνα της πρώην Καβάλα Oil.

Ετοιμάζει νέες γεωτρήσεις μετά την επιτυχία στο κοίτασμα «ε»

Απο τον Χάρη Φλουδόπουλο


Κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν ότι το εθνικό κεφάλαιο της χώρας είναι ο ορυκτός της πλούτος. Είναι εκείνοι οι επαγγελµατίες για τις δύσκολες αποστολές που επιλέγουν το δύσβατο για την Ελλάδα δρόµο της παραγωγής. Ένας από αυτούς είναι ο Έλληνας «πετρελαιάς», ο σαραντάρης Μαθιός Ρήγας, ο οποίος έχει αναλάβει το κοπιώδες έργο της εξόρυξης πετρελαίου από τα έγκατα του Αιγαίου, σε µια περιοχή όπου «θα χυθεί αίµα» για κάθε βαρέλι που εξορύσσεται: Στα 2.900 µέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας φτάνει το γεωτρύπανο που χρησιµοποιεί αυτές τις µέρες.... η Ενεργειακή Αιγαίου, στη δεύτερη γεώτρηση που ολοκληρώθηκε στην Καβάλα, στο κοίτασµα «Ε». Αντίστοιχα γεωτρύπανα µε αυτά που µισθώνει η ελληνική εταιρεία χρησιµοποιούνται στις offshore έρευνες της Βόρειας Θάλασσας.

Γνώστης της αγοράς πετρελαίου, έχει ασχοληθεί µε το µαύρο χρυσό στο µεγαλύτερο µέρος της µέχρι σήµερα επαγγελµατικής του διαδροµής. Από το City του Λονδίνου και την Arthur Andersen, µέχρι την Καβάλα και τα πετρέλαια της Θάσου, ο µεταλλειολόγος µηχανικός του ΕΜΠ, µε µεταπτυχιακό από το φηµισµένο Imperial, έχει αναµειχθεί σε πολυάριθµα ενεργειακά projects.

Αναλαµβάνοντας πάντως το 2007 τα ηνία της πάλαι ποτέ ένδοξης Καβάλα Oil, έπρεπε πρώτα να ξαναχτίσει τη φήµη της εταιρείας, .....µετά το διεθνές φιάσκο του 2007, όταν ο τότε ιδιοκτήτης Frank Timis χρησιµοποίησε την ελληνική εταιρεία για χρηµατιστηριακά παιχνίδια στην αγορά του Λονδίνου. Έτσι, αµέσως κατάρτισε το νέο επιχειρησιακό πλάνο, στη συνέχεια διασφάλισε τη χρηµατοδότηση του εγχειρήµατος και προχώρησε στην υλοποίηση του νέου ερευνητικού προγράµµατος που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στον επενδυτικό στίβο, πάντως, ο απόφοιτος της σχολής Μωραΐτη ήδη µετρά αρκετά χρόνια και από το 2003 διαχειρίζεται –µεταξύ άλλων– εφοπλιστικά κεφάλαια και επενδύει σε καινοτόµες ελληνικές επιχειρήσεις µέσω της εταιρείας επιχειρηµατικών συµµετοχών Capital Connect.

Χαρακτηριστικότερη περίπτωση, η συνεργασία µε τον Κορρέ για την εκµετάλλευση προϊόντων Κρόκου Κοζάνης το 2006.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου