24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

«Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει σίγουρη κοινοβουλευτική παρουσία»


Σε αντίθεση με την εικόνα που περιγράφεται στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, όπου το νεοσύστατο κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας, φαίνεται να μην εξασφαλίζει την είσοδό του στη Βουλή, η πρόεδρός του Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η κοινοβουλευτική παρουσία του κόμματός της είναι δεδομένη.Η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε πως υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο......, όμως ακόμη το κίνημά της είναι πολύ νέο. Παράλληλα αναφέρθηκε στην κρίση που διέρχεται ο δικομματισμός, καθώς σε κάθε περίπτωση το άθροισμα των ποσοστών του δεν ξεπερνά το 50%. «Μια μεγάλη μερίδα του κόσμου τηρεί στάση αναμονής. Θα μας κρίνει μελλοντικά», είπε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Σε κάθε περίπτωση, η κ. Μπακογιάννη είπε πως δεν είναι απογοητευμένη από τα ποσοστά που φέρεται να κατακτά το κόμμα της, δηλώνοντας συνηθισμένη στους αγώνες.
Αναφερόμενη στο πολιτικό σύστημα, επανέλαβε την άποψη πως δεν κερδίζει από το συγκάλυψη, αλλά αντιθέτως απαξιώνεται. «Για το λόγο αυτό δεν έχω ψηφίσει το νόμο περί ευθύνης υπουργών, τον οποίο θεωρώ λάθος», είπε. Επίσης, υποστήριξε πως τα δύο μεγάλα κόμματα θα έπρεπε να έχουν ανοίξει τους λογαριασμούς τους. «Αν θέλεις να κάνεις κάτι, δεν υπάρχει νόμος που να σε εμποδίζει», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη.
Ερωτώμενη αν θα συμμετείχε σε μία πιθανή συγκατοίκηση στην κεντροδεξιά πολυκατοικία, η κ. Μπακογιάννη ήταν κατηγορηματική: «με ενοχλούν τα περί πολυκατοικίας. Κανένας πολιτικός δεν είναι ιδιοκτήτης κανενός διαμερίσματος, πρέπει να το καταλάβουμε αυτό. Είμαστε φορείς ιδεών».
Για τη χθεσινή αρνητική εξέλιξη στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, η κ. Μπακογιάννη ήταν ξεκάθαρη. «Αν η Ελλάδα δεν μπορούσε να διοργανώσει τους Αγώνες, θα έπρεπε να πάει πέρυσι και να πει “κύριοι, είναι πολύ μεγάλο το κόστος, δεν μπορούμε να το αναλάβουμε” και όχι να εκτεθούμε τώρα διεθνώς».
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αναφέρθηκε και στο θέμα των προηγούμενων ημερών με την κατάληψη της Νομικής από παράνομους μετανάστες. Το πρόβλημα στη χώρα είναι η γενικευμένη ανομία, δήλωσε, ενώ παράλληλα επισήμανε πως η Ελλάδα έχει αποτύχει παταγωδώς στο θέμα της διαχείρισης των μεταναστών.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, η άδεια παραμονής δεν εκβιάζεται, ενώ σε ερώτηση τι θα έκανε η ίδια αν καλούνταν να αποφασίσει, είπε πως θα είχε δώσει την άδεια στην αστυνομία να επέμβει.
Ωστόσο σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της, παραδέχτηκε πως η ΝΔ ως κυβέρνηση, δεν ασχολήθηκε επαρκώς με το θέμα, ενώ οριστική λύση σε αυτό δεν μπορεί να υπάρξει, από τη στιγμή που υπάρχουν μεταναστευτικά ρεύματα και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι έκρυθμη.

Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου