24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Απεργίες και αυξήσεις στα μέσα μεταφοράς


Στα άκρα η κόντρα για την αναδιάρθρωση...

Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν τη Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, οι εργαζόμενοι σε Μετρό και ΗΣΑΠ, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών,... το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή με μικρές τροποποιήσεις. Την ίδια ημέρα, οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν
πεντάωρη στάση εργασίας, από τις 11:00 έως τις 16:00, προκειμένου να λάβουν μέρος στη γενική τους συνέλευση.

Το Σάββατο πάντως, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΣΑ, αποφασίστηκε να απεργήσουν οι εργαζόμενοι την Τρίτη και την Τετάρτη, ώστε να δηλώσουν με αυτόν τον τρόπο τη διαφωνία τους για την κατάθεση του σχεδίου νόμου για τις αστικές συγκοινωνίες.

Σε αυτό προβλέπεται ότι από τις υποχρεωτικές μετατάξεις εξαιρούνται όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα εντός του 2011, ενώ προτεραιότητα στις μετατάξεις θα δοθεί στους αποσπασμένους εργαζόμενους εκτός ΟΑΣΑ. Από το κείμενο του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή αφαιρέθηκε ο όρος «κατάργηση» των ΣΣΕ και γίνεται πλέον λόγος για «αντικατάσταση».

Από την Τρίτη εν τω μεταξύ, 1 Φεβρουαρίου, τίθενται σε ισχύ οι νέες, αυξημένες -μέχρι και 80%- τιμές στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών. Σε ανακοίνωσή του, ο ΟΑΣΑ διευκρινίζει πως τα εισιτήρια με την παλιά τιμή μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς μέχρι και τη Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου.

Από τις 15 Φεβρουαρίου και μέχρι την 1η Απριλίου τα παλιά εισιτήρια θα ανταλλάσσονται με ισόποσης αξίας νέα εισιτήρια. Η ανταλλαγή θα γίνεται στα γραφεία του ΟΑΣΑ, Μετσόβου 25, και στους σταθμούς του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».



protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου