24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Την έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και της Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας της Σχολής Αγρονόμων

 
Η βιώσιμη κινητικότητα έρχεται με… ποδήλατο70.000 ευρώ για εκπόνηση μελέτης δικτύου ποδηλατοδρόμου, από το Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

Την έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και της Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας της Σχολής Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών  του Μετσόβιου Πολυτεχνείου για την πραγματοποίηση του ερευνητικού Προγράμματος ερευνητική συνδρομή για ανάπτυξη στρατηγικού σχεδίου βιώσιμης κινητικότητας με έμφαση στην ένταξη του ποδηλάτου στο Δήμο Κατερίνης αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης,..... στην πρόσφατη συνεδρίαση του.


DS_Katerinis_2Στόχος του προγράμματος, είναι να μπει το ποδήλατο στην ζωή της πόλης στο πλαίσιο της βιώσιμη κινητικότητας, όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Κατερίνης. Η δαπάνη για την εκπόνηση της μελέτης, ανέρχεται σε 70.000 ευρώ, ενώ επικεφαλής της ερευνητική ομάδας, είναι ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου Θάνος Βλαστός.
Στην έκθεση, την οποία κατέθεσε η ερευνητική ομάδα στο Δήμο Κατερίνης, τονίζεται η ανάγκη δημιουργίας ποδηλατοδρόμων για ολόκληρο το Δήμο και όχι αποσπασματικών υποδομών. Κατά τη μελέτη οι γειτονιές αποτελούν την πηγή της κίνησης του ποδηλάτου και το ζητούμενο είναι από αυτήν την πηγή, με τις απαραίτητες υποδομές να δοθεί η δυνατότητα στον ποδηλάτη να προσεγγίσει το κέντρο. Στην έκθεση επισημαίνεται επίσης, πως η ένταξη του ποδηλάτου στην Κατερίνη πρέπει να δώσει ικανοποιητικές λύσεις και στο πρόβλημα του πεζού συμπληρώνοντας το έργο που ήδη έχει γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου