24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Tα ονόματα νεκρών-τραυματιών από το τροχαίο στην Τουρκία.

  .
Σύμφωνα με στοιχεία των τουρκικών εισαγγελικών αρχών, νεκροί είναι οι..... Σοφία Μαριάδη, Μηνάς Σολακίδης, Αρκάδιος Μωυσίδης και Φώτο Μυτακίδη, η οποία είχε διπλή ιθαγένεια, ελληνική και τουρκική. Νεκρός είναι επίσης ο Τούρκος πολίτης, Γιασάρ Ντεμίρερ. Οι σοροί έχουν μεταφερθεί στο κρατικό νοσοκομείο Μαλγάρων, ενώ οι τραυματίες νοσηλεύονται στο κρατικό νοσοκομείο Ραιδεστού.


Στο δυστύχημα τραυματίστηκαν οι Παναγιώτης Παλετίδης, Μαρία Μαριάδη και Βασίλης Νάρης.

Το δυστύχημα έγινε σήμερα στις 04.50 π.μ., όταν το τουρκικό λεωφορείο της εταιρείας «METRO» που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Κωνσταντινούπολη, έπεσε σε γκρεμό κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τουρκικά μέσα, το λεωφορείο γλίστρησε λόγω πάγου και έπεσε στη χαράδρα, καθώς το προστατευτικό διάζωμα του δρόμου είχε καταστραφεί.

Aυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι το λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα βάθους οκτώ μέτρων, προφανώς λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που περιόριζαν την ορατότητα.

Η Ελληνίδα πρόξενος στην Αδριανούπολη, κ. Παρασκευή Τζιβελέκου, έχει επιληφθεί της αναγνώρισης των νεκρών και της περίθαλψης των τραυματιών, οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονται στο δημόσιο νοσοκομείο στα Μάλκαρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι περισσότεροι από τους επιβάτες του λεωφορείου ήταν Έλληνες υπήκοοι Ποντιακής καταγωγής, προερχόμενοι από περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Επί τόπου μεταβαίνουν στελέχη του Γενικού Προξενείου Κωνσταντινούπολης καθώς και του Προξενείου Ανδριανούπολης. Παράλληλα έχει τεθεί σε ετοιμότητα ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της πολεμικής αεροπορίας.

Τα ονόματα των τεσσάρων Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην Τουρκία έδωσε στη δημοσιότητα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πρόκειται για τους:

1) Μαριάδη Σοφία του Βασίλειου, γενν. 5/4/1957 στο Καζακστάν

2) Μιτακίδη Φώφω του Γεωργίου, γενν. 23/3/1936 στην Κων/πολη

3) Μωυσίδη Αρκάδιο του Αλέξανδρου, γενν. 27/9/1975 στη Γεωργία

4) Σολακίδη Μηνά, γενν. 1960 στη Θεσσαλονίκη

Οι συγγενείς όλων των ανωτέρω έχουν ειδοποιηθεί από τις ελληνικές προξενικές αρχές στην Τουρκία.

Επίσης, στο νοσοκομείο Ραιδεστού (Tekirdag) νοσηλεύονται οι κάτωθι Έλληνες πολίτες:

1) Μαριάδη Μαρία (αδελφή της θανούσης Μαριάδη Σοφίας)

2) Σοφιανός - Pavletits Παναγιώτης

Τέλος, στο νοσοκομείο Μαλγάρων νοσηλεύεται ο Έλληνας πολίτης Νάρης Βασίλειος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου