24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Η «Βαριοπούλα», οι στρατιωτικές ασκήσεις που ακυρώθηκαν και το τουρκικό «κίνημα του ναυτικού»



Η έρευνα των τουρκικών αρχών για την υπόθεση της «Βαριοπούλας»...
αποτέλεσε την αιτία για την ακύρωση των δύο μεγάλων στρατιωτικών ασκήσεων με τις επωνυμίες «Efes» και «Deniz Kurdu», τις οποίες αιφνιδιαστικά ακύρωσε το τουρκικό Επιτελείο Στρατού την περασμένη Τρίτη, όπως υποστηρίζουν δημοσιεύματα του Τύπου και αναλυτές στην Τουρκία.

Από την πλευρά του, ωστόσο, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έχει ήδη διαψεύσει ότι η ακύρωση των δύο στρατιωτικών ασκήσεων σχετίζεται με την διερεύνηση της υπόθεσης «Βαριοπούλα», ενώ το Γενικό Επιτελείο Στρατού στην Τουρκία αναφέρει ότι η απόφαση αυτή σχετίζεται με αμιγώς στρατιωτικούς λόγους.


Επίσης τμήμα του τουρκικού Τύπου ανέφερε τις προηγούμενες ημέρες, ότι υπήρξαν επαφές και συναντήσεις ανάμεσα στην στρατιωτική ηγεσία της χώρας, με τον πρόεδρο της τουρκικής δημοκρατίας Αμντουλάχ Γκιούλ και τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, με αντικείμενο συζήτησης τις εξελίξεις, οι οποίες αφορούν στην ματαίωση των δύο στρατιωτικών ασκήσεων.


Τα ανώτατα κλιμάκια του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκία ενημερώθηκαν άμεσα, πριν από την έναρξη των δύο ευρείας κλίμακας στρατιωτικών ασκήσεων, αναφορικά με την έρευνα του εισαγγελέα Χουσεϊν Αγιάρ, ο οποίος κάλεσε για ανάκριση οκτώ αξιωματικούς του τουρκικού στρατού, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση του σχεδίου «Βαριοπούλα».


Για το σχέδιο «Βαριοπούλα» έχουν ήδη συλληφθεί 30 στρατηγοί και ναύαρχοι του τουρκικού στρατού, πολλοί από τους οποίους προέρχονται από το πολεμικό ναυτικό της γειτονικής χώρας. Για την υπόθεση του σχεδίου «Βαριοπούλα» έχουν εξεταστεί από τις τουρκικές αρχές περισσότεροι από 200 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας.


Ωστόσο ήδη διαρροές κύκλων του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατού προς τον Τύπο αναφέρουν ότι οι κλήσεις για κατάθεση, τις οποίες δέχτηκαν οκτώ αξιωματικοί του τουρκικού στρατού, πέντε στρατηγικοί, δύο συνταγματάρχες και ένας ναύαρχος, αποτέλεσαν το αιτιολογικό πλαίσιο της απόφασης για την η ακύρωση των ασκήσεων. Ένας από τους Τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι εκλήθησαν για ανάκριση, ο Στρατηγός Μπιλγκίν Μπαλανλί, Διοικητής της Στρατιωτικής Ακαδημίας, ο οποίος, όπως λέγεται, προαλειφόταν για αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας. Όπως αναφέρουν πληροφορίες στην Τουρκία η κλήση των αξιωματικών του τουρκικού στρατού, στηρίζεται σε αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από το σπίτι του απόστρατου Συνταγματάρχη Hakan Bu-yuk στο Εσκισεχίρ.


Πολεμικό Ναυτικό


Πολύ μεγάλη εντύπωση προκαλεί ακόμη και στο εσωτερικό της Τουρκίας το γεγονός ότι για την υπόθεση του σχεδίου «Βαριοπούλα» έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής πολλοί αξιωματικοί του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, οι οποίοι θα μπορούσαν να συμμετέχουν στις ασκήσεις, οι οποίες ακυρώθηκαν την περασμένη Τρίτη. Το γεγονός αυτό έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία δεδομένου ότι αποφασίστηκε η ματαίωση μίας ναυτικής και μίας αεροναυτικής άσκησης.


Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Διοικητή Βόρειας Θάλασσας Αντιναύαρχο Μεχμέτ Οτουζμπίρογλου, για τον Διοικητή Νότιας Θάλασσας Αντιναύαρχο Καντίρ Σαγντίτς, για τον Διοικητή της Ναυτικής Βάσης του Γκιόλτζουκ υποναύαρχο Αλή Σεμίχ Τσετίν, για τον Επιτελάρχη Διοίκησης Ακτοφυλακής υποναύαρχο Τουργκάι Ερντάγ για τον Αναπληρωτή Προσωπάρχη του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Τουρκίας υποναύαρχο Αμπντουλλάχ Γκαβρέ, για τον Διοικητή Ναυτικής Βάσης Αλεξανδρέτας υποναύαρχο Μεχμέτ Φατίχ Ιλγάρ, για τον Διοικητή Νότιας Θαλάσσιας Ζώνης στη Μαρμαρίδα, υποναύαρχο Τζεμ Αζίζ Τσακμάκ, για τον Διοικητή της μοίρας υποβρυχίων του Κοτζάελι υποναύαρχο Αχμέτ ΤουρκμένΔιοικητής Κέντρου Εκπαίδευσης της Γιάλοβας υποναύαρχος Λεβέντ Ερκέκ.


Όλα αυτά τα πρόσωπα, στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, αν δεν είχαν συλληφθεί, θα συμμετείχαν στις δύο ευρείας κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις, οι οποίες τελικά ματαιώθηκαν.


newscode.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου