24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Κύπρος: Τουλάχιστον 12 νεκροί από την ισχυρή έκρηξη σε ναυτική βάση

Κύπρος: Τουλάχιστον 12 νεκροί από την ισχυρή έκρηξη σε ναυτική βάση



Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία πήραν φωτιά δεκάδες κιβώτια πυρίτιδας στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» έξω από τη Λεμεσό
Τουλάχιστον 12 νεκροί και 35 τραυματίες είναι -σύμφωνα με πληροφορίες- μέχρι στιγμής ο απολογισμός από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε λίγο πριν τις 6 τα ξημερώματα σε ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στο Ζύγι, έξω από τη Λεμεσό.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και διασώστες, που προσπαθούν να βοηθήσουν όσο μπορούν την κατάσταση. Το νησί έχει μείνει χωρίς ρεύμα,
ενώ όσοι πλησιάζουν στην περιοχή κάνουν λόγο για βομβαρδισμένο τοπίο με σίδερα, γυαλιά από τζάμια αυτοκινήτων και κλαδιά διασκορπισμένα στο δρόμο. Αρκετά είναι και τα κτίρια που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από την ισχυρότατη έκρηξη.

Η αστυνομία ζητάει από τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και να μην μεταβαίνουν στην περιοχή όπου σημειώθηκε η έκρηξη, ενώ λόγω έλλειψης της σηματοδότησης ζητούν από τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα στον δρόμο.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγος Πέτρος Τσαλικίδης, βρίσκεται ήδη στη ναυτική βάση και συντονίζει τη διαχείριση της κρίσης ενώ στο σημείο μεταβαίνει και ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Κώστας Παπακώστας.

Οπως δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη ναυτική βάση υπήρχαν 98 κοντέινερ που περιείχαν πυρομαχικά και πυρίτιδα και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δύο εξ αυτών πήραν φωτιά από άγνωστη αιτία.

Στο χώρο της βάσης, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα από ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα αλλά και ελικόπτερα. «Μεγάλο το κακό, μεγάλη καταστροφή. Υπήρξε έκρηξη σε εμπορευματοκιβώτια πυρομαχικών τα οποία είχαν κατασχεθεί από ένα πλοίο πριν τρία χρόνια και προσπαθούμε να διαχειριστούμε την κρίση» ανέφερε ο κ. Τσαλικίδης, την ώρα που το νοσοκομείο Λεμεσού απηύθυνε έκκληση για αίμα.

Όπως τόνισαν κάτοικοι της περιοχής ο θόρυβος από τις εκρήξεις ήταν εκκωφαντικός ενώ από την έκρηξη ανυψώθηκε στον ουρανό ένα τεράστιο «μανιτάρι» καπνού, ενώ στο σημείο μεταβαίνουν μόνο ασθενοφόρα. Η αστυνομία έχει μπλοκάρει την έξοδο του παλαιού δρόμου Λευκωσίας-Λεμεσού για τα Ι.Χ.

«Δε μπορούμε ακόμη να εκτιμήσουμε το μέγεθος της ζημιάς αλλά μιλάμε για βιβλική καταστροφή» ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείο Άμυνας της Κύπρου ο οποίος τόνισε ότι δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα για τους νεκρούς και τους τραυματίες.

Στη ναυτική βάση βρίσκονταν και 20 Έλληνες αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι -σύμφωνα με πληροφορίες- είναι καλά στην υγεία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου