ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ...dunamitis @gmail.com...24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

“Βρείτε άμεσα έσοδα ή πάρτε νέα μέτρα”, λέει η Τρόικα
Σε ηλεκτρισμένο κλίμα με υποψία … νέων μέτρων, λόγω των καθυστερήσεων στα μέτρα λιτότητας αλλά και των ανησυχιών για τη βαθιά ύφεση, αναμένεται το κρίσιμο τετ-α-τετ της Τρόικα με τον κύριο Ευάγγελο Βενιζέλο, στο υπουργείο Οικονομικών, που θα πραγματοποιηθεί τελικά την Τετάρτη.

Το ραντεβού ήταν αρχικά προκαθορισμένο για την Τρίτη το βράδυ...., αλλά δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω έλλειψης χρόνου. Η ακριβής ώρα του νέου ραντεβού για την Τετάρτη δεν έχει γίνει γνωστή, δεδομένου ότι θα γίνει μετά το πέρας της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, η διάρκεια της οποίας δεν είναι προκαθορισμένη.

Οι επικεφαλής των ελεγκτών δεν αναμένεται να περιοριστούν σε παρατηρήσεις και ενστάσεις όπως εκείνες του τεχνικού κλιμακίου των εμπειρογνωμόνων, τις προηγούμενες μέρες. Η «γκρίνια» από την Τρόικα για τις καθυστερήσεις που διαπίστωσε στον πρώτο γύρο επαφών που είχε στα υπουργεία χθες, μεταφέρεται με το «καλησπέρα» και στον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα των συναντήσεων «μυρίζει πιέσεις» και εντολές για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται τόσο στο ενιαίο μισθολόγιο, όσο και στις αποκρατικοποιήσεις. Ο κ. Βενιζέλος έχει λάβει το μήνυμα και ήδη διαμηνύει πως οι χαμηλές τιμές στο χρηματιστήριο δεν θα εμποδίσουν τις ιδιωτικοποιήσεις.

Ήδη από τη Δευτέρα, κατά την διάρκεια της συνάντησης στελεχών της Τρόικας με το οικονομικό επιτελείο τέθηκε το ζήτημα του μισθολογίου και της επιπλέον ελαστικοποίησης των σχέσεων εργασίας.

Παρόλο που ο αρμόδιος υπουργός Ευ. Βενιζέλος θα επικαλεστεί την ύφεση, δεν θα αποφύγει και παράπονα για την έλλειψη προόδου και στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
protothema