24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Ο ΘΕΙΟΣ ΑΦΕΝΤΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ......Η ΔΕΘ

Η επιλογή μιας αποθήκης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) από το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης για να δώσει ο Πρωθυπουργός την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στη φετινή Διεθνή Έκθεση (ΔΕΘ) ήταν επόμενο για το φυσικό του εμπειροτέχνη πολιτικού αναλυτή, θείου Αφεντούλη, να προκαλέσει αντίδραση που εκφράστηκε με ένα από τα άσματα του Λευτέρη Παπαδόπουλου.
Ο Αφεντούλης δεν πρόκειται να τους αφήσει όχι μόνο σε χλωρό κλαρί αλλά ούτε σε ξερό. Θα τους εξαντλήσει, αναλύοντας κάθε λέξη που λένε από τηλεοράσεως, των σημείων στίξης συμπεριλαμβανομένων. 
«Έχω ένα καφενέ στου λιμανιού την άκρη. Τον έχτισε το δάκρυ αυτών που μένουνε και περιμένουνε». Στη Γ΄ αποθήκη του ΟΛΘ έδωσε συνέντευξη ο Πρωθυπουργός; Σε παρακείμενη   «παράγκα»
...έστησε το «καφενείο αισιοδοξίας» της στήλης ο αναλυτής. Η περίοδος ανοχής που έδειξε στην κυβέρνηση έλαβε τέλος. Μετά το νέο έκτακτο τέλος σε όλες τις χτισμένες επιφάνειες- είδατε η ΔΕΗ;- ο θείος θα «παίξει» τους κυβερνώντες «μαν του μαν»! Ιδιοκτήτες μου! Θέλαμε πάνω από το κεφάλι μας το δικό μας κεραμίδι; «Φάτε» τώρα στο κεφάλι και «την κεραμίδα» δια στόματος του υπουργού Οικονομικών και Αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Ή μήπως «Αντιπρωθυπουργού»;…

Τους ανέδειξε στην κυβέρνηση το ΠαΣοΚ που ήταν μεγάλο κόμμα –«κόμματος» την εποχή του Αντρέα μεγάλη η χάρη του!- και θα το καταντήσουν «τελεία», .....
αν δεν βάλουν τέλος στα έκτακτα τέλη. Μόλις βάλουν στο μάτι κάτι γόνιμο για φορολόγηση, ξεραίνεται, μέχρι να πάρουν τα μέτρα. Όσο για την εφαρμογή τους; Το χλωρό που ξεράθηκε έχει γίνει καυσόξυλα για τη θέρμανση κανενός φουκαρά, εκεί που θα πάει φέτος το πετρέλαιο, αν δεν έχουν αντίρρηση οι αρμόδιοι ελεγκτές περιβάλλοντος.

Να δείτε που η συμμετοχή του αναλυτή στις «ανεπάρκειες της φορολογικής διοίκησης»- Κύριε Χρήστο Γιανναρά ο Βαγγέλης βάφτισε έτσι το έκτακτο τέλος και μεταξύ συναδέλφων πανεπιστημιακών δεν μας πέφτει λόγος. Λύστε τις διαφορές σας με λογομαχία κάτω από τον «πράσινο ήλιο»!- θα είναι στα ρετιρέ των κλιμακίων, βάλτε 10 ευρώ το τετραγωνικό και δεν θα πέσετε έξω. Γιατί; Το ζεύγος δεν κατοικεί σε καμιά σπιταρόνα πολυτελείας εντός πανάκριβης οικιστικής ζώνης. Τη φετινή πρωτοχρονιά τους έκανε ποδαρικό ένας γείτονας «Πασόκος»!

«Έκτακτο, έκτακτο το ρόδι!» φώναξε τότε η σύζυγος, κυρία Πολυτίμη.

«Πάρε τώρα και το έκτακτο τέλος του κατσικοπόδαρου!» εξανέστη ο αναλυτής μόλις έμαθε τα νέα από τη Γ΄ αποθήκη του ΟΛΘ και κλείστηκε στον «καφενέ» του.

Πώς κατάφερε να περάσει από τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας και να βρεθεί στο λιμάνι με τον εξοπλισμό ολόκληρου «καφενείου αισιοδοξίας»; Οι φύλακες είχαν γνώση και τον βοήθησαν να στήσει το «θεραπευτήριο της κατήφειας» που λέει ο λόγος. Μπήκαν μέσα πρώτοι στις ανάπαυλες της δουλειάς τους. Μήπως αυτοί εξαιρούνται από τις περικοπές των μισθών, τις αυξήσεις των φόρων ή δεν τράβηξαν των παθών τον τάραχο για να αποκτήσουν το δικό τους κεραμίδι; Μόνο που ο αναλυτής, μετά την «κεραμίδα» που δέχτηκε από Γ’ αποθήκης του ΟΛΘ – δεν θα ληφθούν νέα μέτρα μας έλεγαν!- δεν είχε διάθεση να προσφέρει «υπηρεσίες αισιοδοξίας» σε κανέναν και στον «καφενέ» κυριάρχησε η σιωπή. Καθένας μίλαγε με τον εαυτό του εκτός από τον θείο που έπιασε κουβέντα με τον Ηλία Τσιριμώκο! Η ένταση του ήχου ήταν στο «μούτο»!

«Δεν σας μίλησε κανείς για τη “δημοκρατική άμυνα”;» ρώτησε ο επισκέπτης.
«Μόλις μας εξήγησαν τη δημοκρατική συμμετοχή δια των εκτάκτων τελών!» απάντησε ο αναλυτής.
«Έτσι θα σώσετε την Ευρώπη από την αντιδραστική βαρβαρότητα;» απόρησε ο Τσιριμώκος.
«Ηλία πας καλά; Σώσαμε την Ελλάδα για να πάμε παραπέρα;» εξανέστη ο θείος.
«Έστω. Κατάλαβες ότι ο εχθρός βρίσκεται στη δεξιά αντίδραση;» πήγε να συμβιβαστεί εκείνος αλλά πετάχτηκε, έξαλλη, η κυρία Πολυτίμη και φώναξε: «Έξω από δω ρε “παλιοκερατά” που θα πεις εχθρό τον Αντώνη μου!»
«Ησυχία ρε γυναίκα να δούμε τι θέλει να πει ο άνθρωπος» είπε ο αναλυτής αλλά η σύζυγος είχε βγει εκτός εαυτού. «Ή αυτός ή εγώ!» ούρλιαξε- πάλι στο «μούτο»!- κι έφυγε σε μια ξαδέλφη της που μένει στην Καμάρα. Εκεί θα κάθεται να περιμένει τον Αντώνη της!

Αν δείτε μια γριά με λουλουδιασμένο τσεμπέρι και σπινθηροβόλο βλέμμα που σε περνάει υπέρηχο, χωρίς τους ελέγχους του κ. Λοβέρδου, στην πρώτη σειρά του ακροατηρίου, δίπλα στην κυρία Γεωργία, κατά τη συνέντευξη του Αντώνη στη ΔΕΘ, είναι η Πολυτίμη. Προσέξτε όσοι πάσχετε από βρογχοκήλη. Την εντοπίζει αμέσως και θα σας δώσει ιώδιο! Να δούμε πώς θα καταφέρει ο κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης να μπάσει τον αναλυτή στη συνέντευξη μετά τις δεξιές εμφιλοχωρήσεις του Τσιριμώκου στο ζεύγος.

«Τι έκανες ρε αριστερέ της συμφοράς; Έδιωξες τη γυναίκα μου;» παραπονέθηκε ο αναλυτής.
«Εγώ; Δεν μίλησα για τη δεξιά γενικά αλλά για τη δεξιά αντίδραση εντός του σοσιαλισμού!» εξήγησε εκείνος.
«Εμ τα λένε αυτά Ηλία μου. Τα λένε, πριν πάρει ανάποδες η Πολυτίμη. Πώς θα την φέρω πίσω;» ρώτησε ο αναλυτής.
«Δημοκρατική άμυνα!» απάντησε ο Τσιριμώκος.
«Ξέρεις από Πολυτίμη;» φώναξε ο θείος.
«Εσύ ξέρεις από νεοκαπιταλιστικό Σοσιαλισμό;» ούρλιαξε ο Ηλίας. Μάλιστα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου