Στο τακτικό προσωπικό της καλείται να εντάξει η ΔΕΗ εργαζόμενη που παρείχε υπηρεσίες στην Επιχείρηση με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ύστερα από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου.Το δικαστήριο με την απόφασή του (αριθμ.2060/2011 Τμήμα Εργατικών Διαφορών) έκρινε ότι η προσφεύγουσα εργαζόμενη ουσιαστικά κάλυπτε πάγιες και διαρκείς ανάγκες της ΔΕΗ Α.Ε. και διατάσσει την υπαγωγή της στο καθεστώς των εργαζομένων....
με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Σύμφωνα με τους πληρεξουσίους δικηγόρους της εργαζόμενης, Κωνσταντίνα Κονιδάρη και Δημ. Περπατάρη, το δικαστήριο ορίζει ότι η αλλαγή εργασιακού καθεστώτος πρέπει να γίνει άμεσα -προσωρινή εκτέλεση της απόφασης- με την απειλή ποινής για κάθε μέρα μη συμμόρφωσης της επιχείρησης.
Παρόλο που, όπως η αιτούσα ανέφερε στην προσφυγή της, μεσολάβησε διάστημα 16 ετών διακοπής ανάμεσα στις πρώτες έξι συμβάσεις της με τη ΔΕΗ και στην τελευταία που υπέγραψε, εντούτοις το δικαστήριο θεωρεί πως με την επιχείρηση η εργαζόμενη συνδέεται ουσιαστικά με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.
Το δικαστήριο θεώρησε ιδιαίτερα σημαντικό για τη διαμόρφωση της κρίσης του και το γεγονός πως η εργαζόμενη εξακολουθούσε να προσφέρει υπηρεσίες στην ΔΕΗ για επιπλέον χρόνο από αυτόν που προέβλεπε η σύμβαση εργασίας της. Εργαζόταν δηλαδή και μετά τη λήξη της σύμβασής της.
Στην απόφαση γίνεται αναφορά στην αδυναμία της εργαζόμενης να διεκδικήσει σύμβαση αορίστου χρόνου, καθώς έπρεπε να καλύπτει τις βιοτικές ανάγκες της. Επικαλείται επίσης -και είναι σπάνιο σε αντίστοιχες αποφάσεις- τον υψηλό δείκτη ανεργίας που επίσημα καταγράφεται στη χώρα, για να τονίσει πως η εργαζόμενη δεν είχε άλλη εργασιακή επιλογή.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου