24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

ΚΥΝΗΓΟΙ ΘΗΣΑΥΡΩΝ!

Κίτρινος πυρετός έχει εξαπλωθεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδας όπου κυνηγοί θησαυρών αναζητούν τα κιούπια με τις χρυσές λίρες και...
τα κασόνια με τα πολύτιμα πετράδια που λέγεται πως άφησαν πίσω τους τούρκοι πασάδες, γερμανοί αξιωματικοί και κυνηγημένοι αντάρτες.

«Η κρίση φαίνεται πως έχει οδηγήσει πολλούς να αναζητούν μια καλύτερη ημέρα ψάχνοντας θησαυρούς», σχολιάζει στα «ΝΕΑ» στέλεχος της Κτηματικής Υπηρεσίας,....
η οποία μαζί με περιφέρειες έχει εκδώσει τον τελευταίο χρόνο περισσότερες από 50 άδειες ανασκαφής για θησαυρούς. Στο ίδιο χρονικό διάστημα πουλήθηκαν περισσότερα από 3.000 μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων!
Στο Συκούριο της Λάρισας οι κάτοικοι περιμένουν με συγκρατημένη αισιοδοξία να τελειώσει η ανασκαφή στη «δεύτερη κρυόβρυση», όπου ένας συγχωριανός τους τούς υποσχέθηκε πως με τις λίρες που άφησαν εκεί οι Τούρκοι η περιοχή θα γίνει νέα Ελβετία.
Μικρό καλάθι κρατούσαν από την αρχή και οι κάτοικοι της Βαρβάρας στη Χαλκιδική, όπου πριν από μερικές ημέρες ολοκληρώθηκε μία ακόμη άκαρπη αναζήτηση ενός αμύθητου, όπως θέλει ο θρύλος της περιοχής, θησαυρού από τα χρόνια της τουρκοκρατίας.
Στη Βαρβάρα οι δύο χρυσοθήρες αναζητούσαν 8 τόνους χρυσού, αγγλικά πεντόλιρα, ρωσικά χρυσά νομίσματα και πολύτιμα πετράδια που, σύμφωνα με τον θρύλο, έκρυψαν έλληνες αγωνιστές της Επανάστασης του 1821 για να μην πέσουν στα χέρια των Τούρκων.
«Λέγεται πως ο θησαυρός είχε συγκεντρωθεί στο Αγιον Ορος για να βοηθήσει τον αγώνα της απελευθέρωσης. Μια ομάδα που προπορευόταν δέχτηκε επίθεση από τους Τούρκους στη Ρεντίνα. Από εκεί κατάφεραν να ειδοποιήσουν τη δεύτερη ομάδα που θεωρητικά βρισκόταν στο χωριό μας. Εκείνοι τοποθέτησαν τον θησαυρό μέσα σε μια σπηλιά στο ρέμα Ντουκού και στη συνέχεια την ανατίναξαν. Αυτά τουλάχιστον ισχυρίζονται οι χρυσοθήρες, που επικαλούνται στοιχεία από έναν χάρτη του 1860», λέει στα «ΝΕΑ» ο Στέλιος Γκούτζιος, υπάλληλος του δασαρχείου που επέβλεπε και αυτός την ανασκαφή.
Η πρώτη έρευνα στην περιοχή για τον συγκεκριμένο θησαυρό είχε πραγματοποιηθεί πέρυσι τον Οκτώβριο, αλλά, όπως φαίνεται, προέκυψαν νέα στοιχεία και οι χρυσοθήρες, ένας εκ των οποίων εργαζόταν στα ορυχεία της περιοχής και τη γνωρίζει καλά, επανήλθαν. «Ελεγαν πως τώρα βρήκαν ένα μονοπάτι και κάποια χαλάσματα εκκλησίας που σημειωνόταν μέσα στον χάρτη που έχουν. Προχθές με το γεωτρύπανο πάντως βρήκαν και μια σπηλιά που έψαχναν. Μακάρι τελικά να βρουν τον θησαυρό, μπας και σώσουν την Ελλάδα», αναφέρει, χωρίς πάντως να το πολυπιστεύει, άλλος κάτοικος της Βαρβάρας.

Οι λίρες των ανταρτών. Η Χαλκιδική είναι από τις αγαπημένες περιοχές των χρυσοθήρων. Στις σπηλιές του Χολομώντα λέγεται πως οι αντάρτες είχαν κρύψει πολλά κιβώτια με χρυσές λίρες που δεν πρόλαβαν να μεταφέρουν στο εξωτερικό με το τέλος του Εμφυλίου. Πρόκειται για χρυσές λίρες παλαιάς κοπής της βασίλισσας Βικτωρίας. Τις λίρες αυτές αρχικά τις έστελναν ως βοήθεια οι σύμμαχοι προς τις αντάρτικες ομάδες του ΕΛΑΣ, του ΕΔΕΣ κ.λπ. Συνήθως αεροπλάνα έριχναν, βραδινές ώρες, τις λίρες με αλεξίπτωτα μέσα σε ανοξείδωτα βαρελάκια. Συχνά όμως οι λίρες έπεφταν σε λάθος αντάρτικη ομάδα.
Τις «κόκκινες λίρες», όπως είναι γνωστές, από εκείνη την περίοδο αναζητούν οι επίδοξοι Ιντιάνα Τζόουνς επίσης στο Βέρμιο, το Πάικο, το Βίτσι, τον Κόζιακα και το Παγγαίο, αγαπημένο αλλά και παράλληλα το πιο επικίνδυνο μέρος για τους χρυσοθήρες. Στις πλαγιές και τις σπηλιές του έχουν βρει τον θάνατο περισσότεροι από δέκα χρυσοθήρες.

Πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου