24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Μαζικές μετατάξεις για τις «τρύπες» λόγω εφεδρείας

Με μαζικές μετακινήσεις υπαλλήλων θα επιδιωχθεί να καλυφθούν τα κενά που δημιουργεί το άδικο αλλά αναγκαίο μέτρο, όπως...
χαρακτήρισε χθες την εφεδρεία, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας.

Τα προβλήματα δεν έλειψαν και χθες, δεύτερη ημέρα εφαρμογής του μέτρου, καθώς αρκετοί μόνιμοι υπάλληλοι ......
δεν είχαν πάρει ακόμη τις απαιτούμενες διαπιστωτικές πράξεις με τις οποίες λύεται και επισήμως η σχέση με το Δημόσιο και υπάγονται στην προσυνταξιοδοτική εφεδρεία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πηγαίνουν στις υπηρεσίες τους, αλλά να μην μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.

Η διαδικασία έκδοσης των σχετικών πράξεων ολοκληρώθηκε αργά χθες το απόγευμα και συνδικαλιστικά στελέχη μιλούσαν για περισσότερους από 19.000 υπαλλήλους που πήραν το χαρτί της εφεδρείας. Με εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα κληθούν πάντως οι φορείς του Δημοσίου να δηλώσουν έως το τέλος της εβδομάδας τον ακριβή αριθμό των υπαλλήλων που αποχώρησαν, με τη διαδικασία είτε της εφεδρείας είτε της οικειοθελούς συνταξιοδότησης.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί ο αριθμός αυτός, καλύπτεται πλήρως ο στόχος που είχε θέσει το υπουργείο για απομάκρυνση στην πρώτη φάση της εφεδρείας περίπου 20.000 μόνιμων υπαλλήλων. Παραμένουν, ωστόσο, οι ενστάσεις σχετικά με τα κενά τα οποία θα δημιουργηθούν στις υπηρεσίες και τα φαινόμενα δυσλειτουργίας που θα προκύψουν.

«Πώς θα μπορέσει να αντικατασταθεί ένας διευθυντής που χειρίζεται ευρωπαϊκά προγράμματα;» είναι για παράδειγμα μια απορία που διατυπώνουν στελέχη του Δημοσίου. «Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είναι χρεωμένοι ως υπεύθυνοι έργων και είναι ολόκληρη γραφειοκρατική διαδικασία να τους αντικαταστήσεις», πρόσθεταν, επισημαίνοντας ότι ήδη υπάρχει πρόβλημα απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου