24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΣΟΚ Βενιζέλος: Στα τέλη Απριλίου οι εκλογές

Σημαντικές αναφορές στην κατάσταση της χώρας και της οικονομίας έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.
Βενιζέλος: Στα τέλη Απριλίου οι εκλογές

Xαρακτήρισε «τραγική» την κατάσταση της χώρας....
και πρόσθεσε ότι «η αβεβαιότητα γενικεύεται» και "έχει ήδη απλωθεί σε όλη την ευρωζώνη", ενώ "η σχεδόν υφεσιακή κατάσταση που θα επικρατήσει στην Ευρώπη το 2012 επηρεάζει ακόμη πιο αρνητικά την ελληνική οικονομία, π.χ. τις εξαγωγές".

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προσδιόρισε το χρόνο διεξαγωγής των επόμενων βουλευτικών εκλογών στο τέλος Απριλίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Ο πολιτικός ορίζοντας της κυβέρνησης έχει πλέον αποσαφηνιστεί. Οι εκλογές θα γίνουν μετά το Πάσχα, στα τέλη Απριλίου".

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε επίσης ότι το μέλλον της χώρας δεν θα κριθεί στις εκλογές, αλλά τώρα, μέχρι τις 16 Ιανουαρίου και για τις επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες, κατά τη διάρκεια των οποίων θα διεξαχθεί η διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα. Τώρα είναι η ώρα της διαπραγμάτευσης.

Aναφορικά με τα θέματα του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «οι λύσεις πρέπει να δοθούν τώρα δημοκρατικά, καταστατικά, με σεβασμό στη βάση» και απέρριψε τις προτάσεις που συνεπάγονται «εσωστρέφεια διάρκειας τριών μηνών», η οποία «θα υπονομεύσει την παράταξη και την κυβέρνηση». Σημειώνεται ότι παρόμοια πρόταση έκανε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Τόνισε επίσης ότι ο ίδιος έχει επιδείξει εμπράκτως τον σεβασμό του στις ανοιχτές διαδικασίες και έχει αποδείξει τι σημαίνει ενωτική στάση, ενώ έχει διατυπώσει έγκαιρα τις προτάσεις του για το ανοιχτό κόμμα.

Την πρότασή του για να μην υπάρξει η εσωστρέφεια, ο κ. Βενιζέλος τη συνόδευσε και με τις υποχρεώσεις του ως σημαντικού στελέχους της κυβέρνησης, εκτιμώντας ότι ο ίδιος θα δυσκολευτεί να ηγείται της προσπάθειας σε διαδικασίες όπως το PSI και, ταυτόχρονα, να μετέχει σε εσωκομματικές διαδικασίες.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Και τώρα, πείτε μου τι θέλετε να κάνω. Να ασχοληθούν κάποιοι με την Κυβέρνηση και την διαπραγμάτευση, όπως εγώ που έχω την ευθύνη του Υπουργείου Οικονομικών και κάποιοι με την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ; Δεν το βρίσκω σωστό και δίκαιο, κάποιοι να αναλαμβάνουν το βάρος των δύσκολων χειρισμών και αποφάσεων και κάποιοι να φλερτάρουν, υποτίθεται, με το μέλλον».

Και πρόσθεσε: «Άρα, σε κάθε περίπτωση, πρέπει η κατάσταση να αποσαφηνιστεί τώρα, με καθαρό τρόπο, καταστατικά οργανωμένο, ευρύτερης αποδοχής, με σεβασμό σε όλους, χωρίς να χρειάζεται κανείς να πιεστεί ή να εκβιαστεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου