24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ"

Το διοικητικό συμβούλιο του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε τη συνέχιση της λειτουργίας του ξενοδοχείου "Μακεδονία Παλλάς".....
 .
Ειδικότερα, η διοίκηση του ΙΚΑ, με βασικούς στόχους

- τη διατήρηση της εμπορικής και μισθωτικής αξίας του ξενοδοχείου "Μακεδονία Παλλάς" και της λειτουργικότητας κτιρίου και εξοπλισμού, μέχρι την ανάληψη της εκμετάλλευσής του από τον ανάδοχο του διεθνούς διαγωνισμού και

- την επαναπρόσληψη του προσωπικού, αφού στάθμισε τις εναλλακτικές επιλογές, αποφάσισε να εισηγηθεί στο ΔΣ αυτού μία συνολική λύση πακέτο, που προσφέρει τα βέλτιστα οφέλη στο ΙΚΑ και ταυτόχρονα, εξασφαλίζει την επαναπρόσληψη του απολυθέντος προσωπικού.

Όπως ανακοινώθηκε, το ΔΣ του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ έλαβε την ακόλουθη απόφαση, που είναι η εξασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας του ξενοδοχείου "Μακεδονία Παλλάς", με συμφωνητικό, που θα καταρτιστεί μεταξύ του Ιδρύματος και της μισθώτριας εταιρείας προ της 13ης Ιανουαρίου 2012 και θα φέρει βέβαια χρονολογία, αφού επιβεβαιώνεται η λύση της μίσθωσης και η ανυπαρξία εκατέρωθεν απαιτήσεων, με εξαίρεση το οφειλόμενο μίσθωμα, θα συμφωνείται η προσωρινή παραμονή της αντισυμβαλλόμενης εταιρείας στο ακίνητο και η συνέχιση της λειτουργίας του ξενοδοχείου, για τους λόγους που προαναφέρθηκαν υπό τους εξής ειδικότερους όρους:

- Η διάρκεια της ιδιότυπης σύμβασης παραχώρησης της χρήσης του ξενοδοχείου θα αρχίζει την 14η Ιανουαρίου 2012 και θα λήγει την 31η Οκτωβρίου 2012. Το Ίδρυμα θα διατηρεί το δικαίωμα, όπως με μονομερή δήλωσή του παρατείνει τη διάρκεια μέχρι 3 κατ' ανώτατο όριο μήνες, υπό την προϋπόθεση ότι η περί παρατάσεως δήλωση περιέλθει στην αντισυμβαλλομένη εταιρεία, το αργότερο μέχρι 31ης Μαΐου 2012.

- Το αντάλλαγμα, που οφείλεται στο Ίδρυμα για τη συνέχιση της εκμετάλλευσης, ορίζεται σε 5.000 ευρώ ανά μήνα. Με το τέλος της περιόδου, η αντισυμβαλλομένη εταιρεία θα καταβάλει στο Ίδρυμα πέραν του άνω ποσού και τα τυχόν καθαρά κέρδη προ τόκων και αποσβέσεων από την εκμετάλλευση του ξενοδοχείου. Το Ίδρυμα θα έχει δικαίωμα πρόσβασης και ελέγχου στα βιβλία και στοιχεία της εταιρείας για τον έλεγχο των αποτελεσμάτων της χρήσης.

- Η εταιρεία θα παραδώσει στο Ίδρυμα τραπεζική εγγυητική επιστολή σε πρώτη ζήτηση, ύψους 100.000 ευρώ, ως εξασφάλιση της καλής εκτέλεσης των όρων του συμφωνητικού.

- Η εταιρεία θα δεσμευθεί να επαναπροσλάβει σταδιακά και το αργότερο εντός 45 ημερών από την έναρξη της ιδιότυπης σύμβασης το 95% των μόνιμων θέσεων εργασίας, που είχε από την 01.10.2011.

- Στην ασφάλιση του ξενοδοχείου (ακινήτου και εξοπλισμού), που θα προβεί η αντισυμβαλλομένη εταιρεία με έξοδά της, θα περιληφθεί όρος περί εκχώρησης του ασφαλίσματος στο Ίδρυμα, σε περίπτωση επέλευσης ασφαλιστικού κινδύνου.

- Κατά τα λοιπά, ο τρόπος λειτουργίας και εκμετάλλευσης του ξενοδοχείου θα ρυθμίζεται από τους σχετικούς όρους του μισθωτηρίου, προσαρμοζόμενους ανάλογα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου