24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Κλέαρχος Περγαντάς Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας : «Η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με 500εκ € απαιτεί διαφάνεια και γρήγορους ρυθμούς υλοποίησης»





Στα πλαίσια της προετοιμασίας της νέας δράσης ενίσχυσης, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ( ΜΜΕ) μέσω του ΕΣΠΑ, έγινε συνάντηση εργασίας με την παρουσία της πολικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, των Περιφερειαρχών, υπηρεσιακών παραγόντων, εκπροσώπων επιμελητηρίων και άλλων συλλογικών φορέων παραγωγικών κλάδων .
Ο συνολικός προϋπολογισμός (σε επίπεδο χώρας) που θα διατεθεί....
για το νέο Πρόγραμμα ανέρχεται σε δημόσια δαπάνη 500 εκ € και αφορά σε δράσεις νέων αλλά και υφιστάμενων ΜΜΕ καθώς και πολύ μικρών επιχειρήσεων (ΠΜΜΕ) στις θεματικές κατηγορίες της μεταποίησης, του τουρισμού και των υπηρεσιών. Έμφαση θα δοθεί στην περιβαλλοντική διάσταση, στην καινοτομία και φυσικά στην διατήρηση θέσεων εργασίας.
Δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας η δράση θα συνδυαστεί με την ενεργοποίηση του ΕΤΕΑΝ ( Επιχειρηματικό Ταμείο Ανάπτυξης) και του JEREMY (μικροδάνεια).
Επισημαίνεται ότι τα ποσοστά ενίσχυσης για την Στερεά Ελλάδα, με παρέμβαση του Περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά, προτάθηκε να αυξηθούν στο 50% που θα αποτελέσει ανάσα για τις ΜΜΕ στην Περιφέρεια.
Οι επιλέξιμες δαπάνες των δράσεων αφορούν σε κτίρια και εγκαταστάσεις – μηχανολογικό εξοπλισμό – εγκαταστάσεις προστασίας περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας – συστήματα αυτοματοποίησης – δικαιώματα τεχνογνωσίας κλπ. Δεν θα είναι επιλέξιμες δαπάνες από Leasing, μεταχειρισμένα και αγορά γης.
Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, το σημαντικότερο είναι η διαδικασία να πραγματοποιηθεί με διαφάνεια και γρήγορους ρυθμούς και σύντομα θα οργανωθεί συνάντηση με τους φορείς της Περιφέρειας στα πλαίσια μιας ουσιαστικής διαβούλευσης, ώστε το πρόγραμμα να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου