ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ...dunamitis @gmail.com...24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Μαζικό μέτωπο αγώνα για να μην ξεπουληθεί η ΕΥΑΘ

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό)
Εγνατία 126
Θεσσαλονίκη

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ
Τηλ: 2310 278978 - 6945381232
Fax: 2310 278978
24 του Φλεβάρη 2012

e-mail: cpgml@otenet.gr, simea@kkeml.gr
web: http://www.kkeml.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ)

Η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου, της Τρόικας, των μνημονίων και του ΔΝΤ αποφάσισε στα πλαίσια της καταστροφικής αντιλαϊκής καταιγίδας να επισπεύσει το ξεπούλημα σε ιδιώτες-πολυεθνικές της Εταιρίας Ύδρευσης–Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης. Αποφάσισε δηλαδή να ....
πουλήσει και αυτό ακόμη το νερό και το δίκτυο παροχής του στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, το πιο ζωτικό καθημερινό αγαθό μαζί με το οξυγόνο που αναπνέουμε. Αυτήν την θρασύτατη, αντικοινωνική και αντιλαϊκή απόφαση δεν πρέπει να την επιτρέψουμε να γίνει πράξη. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας, στην ιστορία και το μέλλον αυτής της πόλης, που φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της και η κυβέρνηση θέλει να τη γιορτάσει με την παράδοση του νερού σε ξένους και ιδιώτες κερδοσκόπους.

Η κομματική οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ) καλεί στην δημιουργία ενός παλλαϊκού μετώπου αντίστασης στο ξεπούλημα της ΕΥΑΘ ενόψει της ανακοίνωσης πως αυτή επισπεύδεται τους επόμενους μήνες. Ήδη αυτό το μέτωπο έπρεπε να είχε δημιουργηθεί με επίκεντρο τον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων και να αναπτυχθεί σε όλες τις γειτονιές και τους δήμους της Θεσσαλονίκης, σε κάθε εργασιακό και κοινωνικό χώρο. Αυτό που δεν επέτρεψαν μέχρι τώρα εφησυχασμοί, αυταπάτες και διάφοροι αποπροσανατολισμοί, πρέπει να γίνει άμεσα με στόχο την οργάνωση κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων διαμαρτυρίας. Καλεί επίσης σε στήριξη των κινητοποιήσεων που θα οργανώσουν οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ .

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νέο και πολίτη της Θεσσαλονίκης να πάρει μέρος στον αγώνα για να μην πουληθεί το 40% της ΕΥΑΘ και να μην δοθεί η διοίκηση της στις πολυεθνικές, όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση.
Γιατί αυτό θα έχει πολύ αρνητικά αποτελέσματα στις τιμές, την ποιότητα των υπηρεσιών και φυσικά αποτελεί ξεπούλημα δημόσιου κοινωνικού πλούτου που ανήκει στον λαό και όχι τους κεφαλαιοκράτες, τους τοκογλύφους και την ξένη ακρίδα που θέλει να αρπάξει την περιουσία του ελληνικού λαού.


Κομματική οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ)