24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Αμεση καταβολή 3,5 δισ. ευρώ από το Δημόσιο στους ιδιώτες...




Η διασφάλιση της εκταμίευσης της δόσης των 43,7 δισ. ευρώ, η οποία θα καταβληθεί τμηματικά σε 4 επιμέρους δόσεις, αναμένεται να προσφέρει «φρέσκο οξυγόνο» στην αγορά, καθώς το Δημόσιο θα μπορέσει να αποσυρθεί από το...

καθεστώς της άτυπης στάσης πληρωμών, που ναι μεν δεν έχει κηρύξει αλλά εφαρμόζει, προς τους ιδιώτες. Χαρακτηριστικό είναι ότι με πρόχειρους υπολογισμούς, οι συνολικές οφειλές ανέρχονται σε περισσοτερα απο 9 δισ. ευρώ.

Με τα 7 εξ αυτών να αφορούν στο 2011 και τα υπόλοιπα, περίπου, 2 να έχουν να κάνουν με το τρέχον έτος, ο προϋπολογισμός ορίζει ότι 3,5 δισ. ευρώ θα καταβληθούν στους ιδιώτες μέχρι το τέλος του έτους και τα άλλα 3,5 μέσα στο νέο έτος. Τούτων δοθέντων, με δεδομένο ότι στις 13 Δεκεμβρίου υπολογίζεται να εγκριθεί και τυπικά η καταβολή της δόσης, το υπουργείο Οικονομικών από αύριο πρέπει να επιδοθεί σ' ένα «μαραθώνιο», που όμως έχει διάρκεια αγώνα 100 μ., ώστε να καταγραφούν με λεπτομερή τρόπο οι υποχρεώσεις που χρειάζεται να καλυφθούν άμεσα, δηλαδή πριν από την αλλαγή του έτους.

Έτσι λοιπόν σε αυτό το «αγχωτικό» εγχείρημα που απαιτεί εργώδη προετομασία, ακριβή αξιολόγηση των αναγκών, μεθοδικό εντοπισμό των περιοχών προτεραιότητας και ασφαλώς αποτελεσματική εκτέλεση, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καλείται να χαρτογραφήσει άμεσα το που, κατά προτεραιότητα, θα διοχετευθεί το «ζεστό χρήμα».

Όπως προκύπτει από έγκυρες κυβερνητικές πηγές, η αρχική δρομολόγηση δεν διαφοροποιείται, εν τούτοις αναπροσαρμόζεται βάσει των νέων χρονικών δεδομένων που τέθηκαν εχθές. Ως εκ τούτου, έως και το τέλος του χρόνου θα επιχειρηθεί να ικανοποιηθούν οι απαιήσεις που έχουν σωρευθεί προς:

το χώρο της Υγείας, όπου εμφανίζονται διογκωμένες υποχρεώσεις σε προμηθευτές υλικού (με αποτέλεσμα πλέον να υπάρχουν έντονες ελλείψεις σε νοσοκομεία), ιατρούς (βλ. εφημερίες κλπ), φαρμακοποιούς (βλ. «αγκάθι» ΕΟΠΥΥ)

το χώρο των Επενδύσεων όπου παραμένουν εκκρεμείς οφειλές που προβλέπονται από συμβάσεις και σχδόν κάθε εργασία έχει «παγώσει»

το χώρο της Ασφάλισης όπου τα Ταμεία στενάζουν από το εκρηκτικό μίγμα των αντιξοοτήτων (PSI, μείωση εισφορών, ανεργία κ.ο.κ.)


Βέβαια δεν πρέπει να λησμονάται ότι πλην αυτών των χρημάτων που «οδεύουν» απευθείας στους ιδιώτες που έχουν λαμβάνειν, αναμένεται ότι και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα επιτρέψει την αποδέσμευση των χρηματοροών προς την πραγματική οικονομία, η οποία αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει συνθήκες «πιστωτικής ασφυξίας»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου