24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Kύμα κακοκαιρίας πλήττει όλη την χώρα



Kύμα κακοκαιρίας πλήττει όλη την χώρα και περισσότερο τα δυτικά, με ισχυρούς ανέμους που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τα 10 μποφόρ. Ο καιρός παρουσιάσε ραγδαία επιδείνωση από το τη νύχτα της Πέμπτης, με βροχές και καταιγίδες, η οποία...
. αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. 

Οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο είναι η Δυτική Ελλάδα, η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο.

Για σήμερα προβλέπεται να σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ από το βράδυ ο καιρός θα επιδεινωθεί περαιτέρω επηρεάζοντας το Ιόνιο, τα δυτικά, τα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Χιόνια αναμένονται μόνο στα ορεινά της Βορειοδυτικής Ελλάδας, ενώ οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση.

Ήδη από το κύμα κακοκαιρίας έχουν προκληθεί πολλά προβλήματα ακόμα και στην Αττική. Δεκάδες δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 30 κλήσεις για πλημμύρες σε υπόγειες κατοικίες και 30 κλήσεις για πτώσεις δέντρων.

Στην Αττική, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές ώρες. Το θερμόμετρο θα δείχνει από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη Θράκη βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές που βαθμιαία θα ασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές .
Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα ανατολικά τοπικά 7 και το πρωί πρόσκαιρα 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 03 έως 10 βαθμούς.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Λίγα χιονιά θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως το απόγευμα στα βορειοδυτικά. Ένταση των φαινόμενων από το βράδυ
Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στα νότια νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με σποραδικές βροχές και τις πρωινές ώρες καταιγίδες, σταδιακή βελτίωση. Στα βόρεια παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής το μεσημέρι.
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Βαθμιαία εξασθένηση.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7, και το πρωί στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Προβλήματα σε όλη τη χώρα


Για το Σαββατοκύριακο η εικόνα θα είναι παρόμοια με βροχοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια, αλλά και στο ανατολικό Αιγαίο, αλλά τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι έντονα, ενώ οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση και θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς, ενώ μεγάλη πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία.

Παρόμοια κατάσταση αναμένεται μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας με βροχές και καταιγίδες, αλλά και φαινόμενα πλημμυρών σε περιοχές κυρίως της δυτικής Ελλάδας.

Οι πιο σοβαρές ζημιές πάντως σημειώθηκαν στο νομό Ηλείας, ο οποίος επλήγη από ανεμοστρόβιλο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.gr, η θεομηνία «χτύπησε» το Κατάκολο, πέρασε από τον Άγιο Ιωάννη και έφτασε μέχρι τα Λαστείκα, προκαλώντας καταστροφές.

Το βράδυ δημιουργήθηκε και δεύτερος ανεμοστρόβιλος, μία περίπου ώρα μετά τον πρώτο στην περιοχή των Λαστεϊκων και έπληξε αγροτικές περιοχές, ξεριζώνοντας αρκετά δέντρα.

Στην Πάτρα έχει επιδεινωθεί ο καιρός, αφού πέρα από τους ισχυρούς ανέμους που σάρωναν την περιοχή από το πρωί, ξεκίνησε και σφοδρή βροχόπτωση. Πάντως αποκαταστάθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους τα προβλήματα που είχαν προκύψει νωρίτερα με τα βουλωμένα από τα σκουπίδια φρεάτια στον παράδρομο της Ηρώων Πολυτεχνείου και τους πλημμυρισμένους δρόμους, ύστερα από την παρέμβαση συνεργείων της ΔΕΥΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου