24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Έφυγε απο τη ζωή σε ηλικία 84 ετών ο Ρόνι Μπιγκς...


Έφυγε απο τη ζωή σε ηλικία 84 ετών ο Ρόνι Μπιγκς, εγκέφαλος της Μεγάλης Ληστείας του Τρένου στις 8 Αυγούστου του 1963. Πριν από 50 χρόνια ο Μπιγκς είχε γίνει γνωστός ως αρχηγός της 11μελούς συμμορίας που λήστεψε την ταχυδρομική αμαξοστοιχία, που εκτελούσε το δρομολόγιο Γλασκόβης Λονδίνου.

 Η λεία ήταν...
2,6 εκατομμύρια στερλίνες, περίπου 47,6 εκατομμύρια ευρώ σε σημερινή αξία. Τα μέλη της συμμορίας φορούσαν κράνη και μάσκες του σκι και διέφυγαν με 120 τσάντες γεμάτες χρήματα. Το μερίδιό του από την κινηματογραφική ληστεία ήταν 147.000 λίρες. Ο ίδιος είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι μέσα σε τρία χρόνια τα είχε ξοδέψει όλα.

 Ο Μπιγκς συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκιση. Έχοντας εκτίσει μόλις 15 μήνες, κατάφερε να δραπετεύσει. Τα επόμενα 36 χρόνια περιπλανήθηκε στη Νότια Αμερική, αποκτώντας μεγάλη δημοσιότητα ως πλειμπόι. Παραδόθηκε στις βρετανικές αρχές το 2001 ζητώντας συγχώρεση από τη βασίλισσα της Αγγλίας.

 Το 2009 αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας. Στην 50η επέτειο της Μεγάλης Ληστείας του Τρένου ο Ρόνι Μπιγκς, δήλωσε ότι δεν μετάνιωσε ποτέ που πήρε μέρος στη ληστεία. Το 1978 ο Μπιγκς ηχογράφησε το τραγούδι Κανείς δεν είναι αθώος με τους Sex Pistols. Το 1994 εκδόθηκε η αυτοβιογραφία του

 Copyright © 2013 euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου