24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Μαμάδες, μπαμπάδες… σε νέους ρόλους: τα χριστουγεννιάτικα δώρα


Σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα! Ξέρουμε όλοι πόσο ανάγκη έχουμε να χαρούμε και να παίξουμε, αλλά και να βρεθούμε με αγαπημένους φίλους και συγγενείς. Όμως τι είναι αυτό που κάθε φορά μας σπρώχνει να κάνουμε υπερβολικά δώρα κάθε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά; Ακόμα κι αν το παιδάκι σας δεν....
ζητάει πολλά δώρα, συχνά βρίσκει παραπάνω δώρα κάτω από το δέντρο, είτε από τους γιαγιοπαππούδες, είτε από άλλους αγαπημένους συγγενείς.


 Η χιονοστιβάδα των δώρων πρέπει να περιοριστεί. Τα περισσότερα παιδιά έχουν περισσότερα παιχνίδια από όσα πραγματικά χρειάζονται! Βεβαίως τα παιδιά περιμένουν δωράκια, ας δούμε όμως πως μπορούμε να βάλουμε ωραίους χριστουγεννιάτικους κανόνες για να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.

1. Αν είστε πιστοί χριστιανοί, φερθείτε όπως οι τρεις μάγοι με τα δώρα! Αρκετές οικογένειες περιορίζουν τα δώρα των παιδιών τους σε τρία, όσα έφεραν οι τρεις μάγοι στο νεογέννητο Χριστό. Τα παιδιά μπορούν να δεχθούν αυτή την πραγματικότητα μέσα από την παράδοση. Εσείς;

 2. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να διαλέξουν με τη σειρά τους τρία παιχνίδια που δεν τα χρειάζονται και είναι σε καλή κατάσταση. Φτιάξτε μαζί ένα ωραίο αμπαλάζ και χαρίστε τα με τη σειρά σας σε όποιον νομίζετε ότι θα τα ευχαριστηθεί. Υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι που θα χαρούν αυτήν τη κίνηση, αλλά και τα παιδιά μας θα χαρούν μέσα από την προσφορά. Διασκεδάστε μαζί καθώς θα τα καθαρίζετε και θα τα πακετάρετε.

 3. Συνεννοηθείτε με τους αγαπημένους σας συγγενείς για τα δώρα των παιδιών. Αν εκείνοι θελήσουν να πάρουν ένα μεγάλο δώρο περιορίστε ανάλογα τα δικά σας. Ζητήστε την κατανόηση των παππούδων και κάντε μαζί τη λίστα των δώρων. Επικεντρωθείτε στο χρόνο που περνάτε μαζί και ίσως σε μια ιδιαίτερη εκδρομή.


 4. Υπάρχουν πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις, που διοργανώνουν εκδηλώσεις αυτές τις ημέρες των εορτών. Δηλώστε συμμετοχή και δείξτε έτσι στα παιδάκια σας ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι τόσο τυχεροί, αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που τους αρέσει να μοιράζονται!

 Ίσως έτσι, την επόμενη φορά που θα έχουν περισσευούμενα ή άχρηστα παιχνίδια για τα ίδια, να τα δώσουν με μεγαλύτερη χαρά, σε ένα κοινωφελή οργανισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου