24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 10/2 - ΠΕΜΠΤΗ 13/2


 Επιμέλεια: Κώστας Καρανάσιος

'ΑΡΩΜΑ'' ΑΝΟΙΞΗΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΧΕΙΜΩΝΑ!!!

 ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΔΕΥΤΕΡΑ - ΤΡΙΤΗ!!! ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕ...
ΒΡΟΧΕΣ, ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΠΟΛΥ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ!!! 

 Με ''ανοιξιάτικες'' καιρικές συνθήκες θα μπορούσαμε να πούμε ότι μπαίνει η νέα εβδομάδα στη χώρα μας, καθώς αναμένεται βελτιωμένος καιρός και αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας, ξεπερνώντας ακόμα και τους 20 βαθμούς σε αρκετές περιοχές.

 Βέβαια, το ανοιξιάτικο αυτό σκηνικό αναμένεται να είναι πρόσκαιρο, καθώς από αργά το βράδυ της Τρίτης και κυρίως την Τετάρτη θα έχουμε εκ' νέου μεταβολή από τα Δυτικά με βροχές, χιόνια στα πολύ ορεινά, και πτώση της θερμοκρασίας.

Αυτές οι απότομες μεταβολές του καιρού θέλουν μεγάλη προσοχή, διότι είναι ''σύμμαχοι'' των κρυολογημάτων, ιώσεων κλπ.

 Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τον καιρό των επόμενων ημερών και συγκεκριμένα του διαστήματος Δευτέρα 10/2 - Πέμπτη 13/2!!!

 Τη Δευτέρα αλλά και την Τρίτη, βελτιωμένος αναμένεται γενικά ο καιρός σε όλη τη χώρα, με ηλιοφάνεια και λίγες γενικά αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδεχομένως πρόσκαιρα και τοπικά να είναι πιο αυξημένες. Μικρό ενδεχόμενο για ψιχάλες ή πρόσκαιρες ασθενείς τοπικές βροχές στη Θράκη, τις πρωινές - προ μεσημβρινές ώρες της Τρίτης.

 Από αργά το βράδυ της Τρίτης και κυρίως μέσα στη νύχτα προς τα ξημερώματα της Τετάρτης, σταδιακή μεταβολή θα παρουσιάσει εκ' νέου ο καιρός από τα Δυτικά με τοπικές βροχές, οι οποίες μέσα στην ημέρα (Τετάρτη) θα επηρεάσουν αρκετές περιοχές της Δυτικής, Κεντρικής, Βόρειας και Ανατολικής νησιωτικής κυρίως Ελλάδας.

Στα υπόλοιπα τμήματα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα για πρόσκαιρα ασθενή τοπικά φαινόμενα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στις ορεινές περιοχές της Δυτικής - Βορειοδυτικής χώρας, σε μεγάλο όμως υψόμετρο.

 Την Πέμπτη, οι τοπικές βροχές θα συνεχιστούν στο Νότιο Ιόνιο, τη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο, τη Θράκη, το Βορειοανατολικό και Ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, καθώς επίσης και ενδεχομένως την Κρήτη (Δυτικά κυρίως τμήματα).

Στο Νότιο Ιόνιο και τη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο τα φαινόμενα θα σταματήσουν προς το μεσημέρι.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιθανόν αυξημένες, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας.

 ΑΝΕΜΟΙ 

 Τη Δευτέρα θα πνέουν από Νότιες - Νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις 3-5 και από το βράδυ στο Βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Την Τρίτη θα πνέουν Νότιοι - Νοτιοανατολικοί 4-6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

 Την Τετάρτη θα πνέουν στο Ιόνιο και το Νότιο Αιγαίο Δυτικοί 5-6 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο Νότιοι 3-5 μποφόρ.

Την Πέμπτη θα πνέουν Δυτικοί - Βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ.

 ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 

 Σε υψηλά επίπεδα το διήμερο Δευτέρα - Τρίτη, αγγίζοντας σε πολλές περιοχές τους 19-21 ίσως τοπικά και τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Σε σταδιακή πτώση από την Τετάρτη και από τα Δυτικά, η οποία την Πέμπτη θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα, μη ξεπερνώντας ο υδράργυρος τους 14-16 βαθμούς, σε καμία περιοχή.


 Επιμέλεια: Κώστας Καρανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου