24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

Ετοιμάζουν την πανηγυρική φιέστα της Πρωταπριλιάς!


Με την προϋπόθεση να έχει υπερψηφιστεί από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, κυβέρνηση και τρόικα προετοιμάζουν μια πανηγυρική φιέστα την.....
πρώτη Απριλίου. Για μια ακόμα φορά, ωστόσο, το νομοσχέδιο έρχεται την τελευταία στιγμή, ασκώντας έντονη πίεση στους βουλευτές. 

 Το άτυπο Eurogroup συνεδριάζει στην Αθήνα, καθώς η Ελλάδα έχει στα χέρια της γι' αυτό το εξάμηνο την ευρωπαϊκή προεδρία. Από τη χώρα μας αναμένεται να "παρελάσουν" όλοι οι κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΕ, διεθνών οργανισμών, τραπεζών, αλλά και οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης. 

Όπως σημειώναμε εδώ και σχεδόν τρεις μήνες στο Newsbomb.gr, η "φιέστα" προγραμματιζόταν με κάθε λεπτομέρεια, με τις διαπραγματεύσεις να κρατούν μέχρι και λίγες μέρες πριν το Eurogroup. Η Ελλάδα έχασε, παράλληλα, αρκετά Eurogroups τα οποία θα άνοιγαν το δρόμο για τη δόση.

Εντός έδρας! 

Το διήμερο των συνεδριάσεων, η Ευρώπη θα επιχειρήσει να αποδείξει ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας πέτυχε, παρά τις δυσκολίες και τα οποία λάθη έγιναν. Ελλάδα και τρόικα δεν αποκλείεται να υπογράψουν ένα προσύμφωνο, το οποίο θα επισημαίνει την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, αλλά και εκατέρωθεν δεσμεύσεις.

Σε λίγες μέρες από τώρα η Eurostat θα πιστοποιήσει το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, ενώ το Eurogroup έχει ήδη λάβει τα πρώτα στοιχεία που παρέδωσε η ΕΛΣΤΑΤ. Επίσης, ο προϋπολογισμός του 2013 έκλεισε και επίσημα πριν από ένα μήνα, συνεπώς στη σύνοδο θα υπάρχουν και τα αναλυτικά στοιχεία για την πορεία του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να τεθεί και το θέμα επιστροφής της χώρας στις αγορές, κίνηση που προετοιμάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς από τον ΟΔΔΗΧ, αν και οι δανειστές παρουσιάζουν κάποιες ενστάσεις για την ..ανεξαρτητοποίηση της χώρας. Η επιστροφή ή μη θα κρίνει και το αν η τρόικα θα χορηγήσει και τρίτο πακέτο στήριξης το καλοκαίρι, μετά το πέρας του τρέχοντος προγράμματος.

Η ψηφοφορία στη Βουλή 

Εδώ και μέρες η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε ένα πολιτικό "μασάζ" προς τους βουλευτές, προκειμένου να υπερψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ακολουθήθηκε η πάγια τακτική της τελευταίας στιγμής.

Τα περισσότερα πολυνομοσχέδια, τα τελευταία χρόνια, έρχονται προς ψήφιση μόλις λίγα 24ωρα πριν μια κρίσιμη απόφαση ή συνεδρίαση, προκειμένου να περιέχουν μαζί με τις διατάξεις και την "απειλή" της τρόικα σε περίπτωση που δεν περάσει.

Παρέλαση αξιωματούχων 

Στο διήμερο συνέδριο (1-2 Απριλίου) θα μετέχουν ο διοικητής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο Επίτροπος Όλι Ρεν, ο Επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών Ανδρέας Ένρια, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, αξιωματούχοι του ΔΝΤ και της ΕΕ, στελέχη οίκων αξιολόγησης, επενδυτικών τραπεζών και πολλοί ακόμα.



ΠΗΓΗ:NEWSBOMB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου