24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Γαλλία: Νέο ιστορικό ρεκόρ ανεργίας τον Απρίλιο


Ακόμη ένα πλήγμα για τον Ολάντ που βλέπει το ποσοστό δημοτικότητάς του να καταρρέει καθώς δυσκολεύεται να εκπληρώσει τις υποσχέσεις που έδινε να.. μειώσει την ανεργίαΟ αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι δεν έχουν εργασία στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 14.800 πρόσωπα τον Απρίλιο, καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό και υπονομεύοντας την εκστρατεία του Γάλλου προέδρου να μειώσει την ανεργία.

Στοιχεία του υπουργείου Εργασίας τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη έδειξαν ότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων έχει ανέλθει στους 3.364.100 στη μητροπολιτική χώρα, καταγράφοντας αύξηση 0,4% σε διάστημα ενός μήνα και 3,5% σε διάστημα ενός έτους.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ βλέπει το ποσοστό δημοτικότητάς του να καταρρέει σε ιστορικά χαμηλά καθώς δυσκολεύεται να εκπληρώσει τις υποσχέσεις που έδινε να μειώσει την ανεργία, η οποία έφτασε το 10,2% στα τέλη του 2013, σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά στοιχεία.

Μάλιστα, ο σοσιαλιστής πρόεδρος δεν επιτυγχάνει ως τώρα κάτι σημαντικό στην προσπάθειά του να οδηγήσει σε ανάκαμψη τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης. Ο Ολάντ έχει πει ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2017 εάν η ανεργία δε μειωθεί έως το τέλος της θητείας του. Η κυβέρνησή του προβλέπει ανάπτυξη 1% το 2014, αλλά η εκτίμηση αυτή ίσως αποδειχθεί πολύ αισιόδοξη, σύμφωνα με αναλυτές.

«Χρειαζόμαστε μια ιδιαίτερα ισχυρή ανάπτυξη στο τρίμηνο, κατά 0,4%, για να επιτύχουμε μια σημαντική μείωση της ανεργίας, ειδικά τη στιγμή που επιχειρήσεις συνεχίζουν να έχουν πλεονάζον προσωπικό» υποστήριξε ο οικονομολόγος Μπρούνο Ντικούντρ του ινστιτούτου μελετών OFCE.

«Το 2008, κατά τη διάρκεια της κρίσης, μας έλεγαν ότι έως το 2011 η κατάσταση θα βελτιωνόταν, και τώρα είμαστε στο 2014», σχολίασε ο Σεμπαστιέν Ντιτουά, ένας νομικός σύμβουλος ηλικίας περίπου 30 ετών, για να συμπληρώσει: «Δεν θα γίνει το 2014, σε καμία περίπτωση, ίσως το 2017, ή το 2020, όχι πάντως σύντομα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου