24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Τι δείχνει ο έλεγχος γνησιότητας των τίτλων σπουδών στο ΕΣΥ


«Καρπούς» άρχισε να αποδίδει ο έλεγχος γνησιότητας των τίτλων σπουδών όλων των εργαζομένων στο ΕΣΥ που βρίσκεται σε εξέλιξη με εντολή ..του υπουργού Υγείας.
Η υπόθεση του Διευθυντή του Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου που απομακρύνθηκε από το ΕΣΥ μετά την αποκάλυψη ότι διέθετε πλαστούς τίτλους σπουδών, παρότι ακραία, δεν είναι η μοναδική.

Σύμφωνα με τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη διερευνάται μία ακόμη περίπτωση, με το φερόμενο ως κάτοχο πλαστών τίτλων άτομο να έχει κληθεί ήδη σε απολογία από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υγείας. «Μία διοικήτρια έχει ήδη αποπεμφθεί λόγω πλαστότητας πτυχίου. Από ό,τι φαίνεται, ίσως να υπάρξει τις επόμενες ημέρες και μια δεύτερη παρόμοια περίπτωση. Είμαστε στη διαδικασία της απολογίας του συγκεκριμένου προσώπου και δεν θα ήθελα να κάνω περαιτέρω ανακοίνωση τώρα, γιατί «Μηδενί δίκην δικάσεις πριν αμφοίν μύθον ακούσεις» έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες» δήλωσε την Παρασκευή ο κ. Γεωργιάδης.

Ο έλεγχος ξεκίνησε από τους διοικητές

Στο μικροσκόπιο μπήκαν πρώτα οι διοικητές που τοποθετήθηκαν στο ΕΣΥ – από τον έλεγχο αυτό προέκυψε ότι η διορισθείσα τον περασμένο Νοέμβριο από τον κ. Γεωργιάδη αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» είχε προσκομίσει πλαστό πτυχίο Οικονομικών, γεγονός που την οδήγησε με συνοπτικές διαδικασίες εκτός ΕΣΥ.

Ακολούθησε έλεγχος των τίτλων σπουδών στους εργαζόμενους στο υπουργείο Υγείας και έπονται οι εργαζόμενοι στους εποπτευόμενους φορείς, όπως πχ ΕΟΦ, ΟΚΑΝΑ κα. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, έχουν εντοπιστεί υπάλληλοι με πλαστά απολυτήρια Λυκείου και οι περιπτώσεις αυτές έχουν σταλεί στον Εισαγγελέα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δε, αναμένεται η ολοκλήρωση του ελέγχου για τα πτυχία ξένων γλωσσών στο ανθρώπινο δυναμικό του συγκεκριμένου υπουργείου, καθώς ανάλογοι έλεγχοι σε άλλα υπουργεία έχουν δείξει μεγάλο ποσοστό πλαστών πτυχίων γλωσσομάθειας.

Ο κίνδυνος που διέτρεχαν οι Έλληνες πολίτες από τον «μαϊμού»- γιατρό –ή και από άλλους ανάλογους «επιστήμονες» του ΕΣΥ- είναι η μία παράμετρος αυτού του μείζονος ζητήματος που αφορά τον τρόπο κατάθεσης των τίτλων των γιατρών στις κατά τόπους υγειονομικές υπηρεσίες.

«Ευτυχώς δεν κινδύνευσε κανένας στην προκειμένη περίπτωση. Σε κάθε περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε όσους έχουν εξαπατήσει το ελληνικό κράτος, καταθέτοντας πλαστούς τίτλους» είπε ο κ. Γεωργιάδης, θίγοντας και το θέμα της πλαστογραφίας αλλά και της οικονομικής της επίπτωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου