24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Eκλογομαγειρέματα...


Συνταγές με βάση την αναξιοκρατία, τα χτυπήματα κάτω από τη μέση, την διαπλοκή, τον παλαιοκομματισμό ακόμα ακόμα και την αλλαγή στρατοπέδου προς άγρα ψήφων..

Με αφορμή και το εκλογικό αποτέλεσμα του 2ου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά και των Ευρωεκλογών γράφω τούτες τις αράδες...


Αλλαγή δημάρχου, μετακινήσεις σωρηδόν ψηφοφόρων από αριστερά στα δεξιά, από δεξιά στα ακόμα ποιο δεξιά και άλλα τέτοια πολλά. Δήθεν ανεξάρτητοι έγιναν ρυθμιστές με υποσχέσεις και κωλοτούμπες ανά χείρας. Οι χρισμένοι καταϊδρωμένοι με την ψυχή στο στόμα τελικά πίνουν νερό και άλλοι πικρό καφέ παρηγοριάς.

Πίσω από όλα αυτά λοιπόν, οι εκλογομάγειρες της ξευτίλας αποκαλύπτονται. Τηλέφωνα, εκβιασμοί, υποσχέσεις για μια θέση στα πράγματα, για μια υπόσχεση. Καινούριοι άνθρωποι στον πολιτικό στίβο με τα χαρακτηριστικά ότι ποιο απαρχαιωμένου, βρόμικου. Δίχως καμιά σοβαρότητα, με απαιτήσεις και προσωπικές φιλοδοξίες που πρέπει να γίνουν αλλιώς. Aλλιώς τι; Δεν κατάλαβα… Τι θα κάνουν οι κύριοι αν δεν…; Δείγματα πολιτικού εκβιασμού και κανενός πολιτισμού. Με χαρακτηριστικά που θα θέλαμε να προσπεράσουμε. Που νομίσαμε πως αφήσαμε πίσω. Κανείς δεν επειδή τίμια. Μάλλον, λίγοι έπαιξαν τίμια και καθαρά και ξεχωρίζουν σαν τη μύγα στο γιαούρτι.

Δεν πρυτάνευσε ο τίμιος προεκλογικός αγώνας (αν υπάρχει). Όλοι οι άλλοι ενεπλάκησαν σε μια άκρως φορτισμένη, φανατισμένη εκλογική μάχη. Τα όρια ξεπεράστηκαν, οι καρδιές έσπασαν, και τελικά θα πρέπει να περάσουν πέντε χρόνια να δούμε αν πράξαμε το σωστό. Και πέντε χρόνια είναι πολλά, πάρα πολλά, ώστε να ξεχάσουμε όλα όσα έγινα. Μα είναι και λίγα για όσους θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά την επόμενη φορά.

Ο φόβος φυλάει τα έρμα και ο φόβος που λέτε έκανε τον κόσμο να σπεύσει να συμμαζέψει το ρεύμα που μέχρι πριν λίγες μέρες έδινε 10 μονάδες διαφορά στον ΣΥΡΙΖΑ από την δεύτερη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κι έτσι έκατσε ο πήχης στις 3,7 μονάδες με 26,5%. Ένα ποσοστό που του δίνει την πρωτιά αλλά του κόβει τον αέρα της νίκης, το ρεύμα που θα έδινε άλλο ποιο εκκωφαντικό αποτέλεσμα και άλλη ερμηνεία στο εκλογικό αποτέλεσμα. Από την άλλη «κάστρα» παραδοσιακά της δεξιάς ή της αριστεράς απέδειξαν πως δεν πέφτουν τόσο εύκολα ή μάλλον δεν πέφτουν καθόλου και κάτω από καμιά συγκυρία.

Ζητούμενο τέλος, παραμένει η σοβαρότητα και σοβαρότητα είναι να ασχολείσαι με το δικό σου εκλογικό αποτέλεσμα το κάθε κόμμα και όχι να αναλύεις και να εξηγείς το εκλογικό αποτέλεσμα με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα του αντιπάλου. Αυτό σημαίνει εθελοτυφλία, μας φτύνουν και νομίζουμε πως ψιχαλίζει, μάλλον αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών.



Θόδωρος Η. Ψαλλίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου